Πρόγραμμα Εκδηλώσεων: Έλληνες και Ελληνικά στην Βενετία 2012

Πρόγραμμα εκδηλώσεων, με θέμα «Έλληνες και Ελληνικά στην Βενετία 2012» (Greci e greco a Venezia 2012), διοργανώνει η έδρα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Βενετίας «Ca' Foscari», από σήμερα έως τις 18 Απριλίου 2012.Η πρωτοβουλία αυτή του Ιταλικού πανεπιστημίου στοχεύει στην προβολή της ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας, έ...
Πρόγραμμα εκδηλώσεων, με θέμα «Έλληνες και Ελληνικά στην Βενετία 2012» (Greci e greco a Venezia 2012), διοργανώνει η έδρα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Βενετίας «Ca' Foscari», από σήμερα έως τις 18 Απριλίου 2012.Η πρωτοβουλία αυτή του Ιταλικού πανεπιστημίου στοχεύει στην προβολή της ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας, έναν πλούτο που δεν αποτιμάται με οικονομικούς όρους, σε μία περίοδο τόσο κρίσιμη για την Ελλάδα.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Ελληνικού Προξενείου στη Βενετία και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ), Εστία Ιταλίας, την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Erasmus Teaching Staff» και σε συνεργασία με την «Casa delle Parole» και τη «Libreria Ca' Foscarina».

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν ελληνιστές πανεπιστημιακοί δάσκαλοι από όλον τον κόσμο, διανοούμενοι, λογοτέχνες και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεταξύ αυτών η Caterina Carpinato, καθηγήτρια της έδρας Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Βενετίας «Ca' Foscari», η Paola Minucci, του Πανεπιστημίου της Ρώμης «Sapienza», ο έλληνας ποιητής Νάσος Βαγενάς κ.α.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις και συναντήσεις για τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Νάσο Βαγενά, τον Ανδρέα Κάλβο, τον Μένη Κουμανταρέα κ.α.

Στην διοργάνωση συμπεριλαμβάνεται και η έκθεση, σε ψηφιακή μορφή, με τίτλο «Οδυσσέας Ελύτης 100 χρόνια από τη γέννησή του». Η έκθεση, μία παραγωγή του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην ιταλική γλώσσα, παρουσιάζει την πορεία, το λογοτεχνικό και εικαστικό έργο του Ελύτη (βραβείο Νόμπελ 1979). Αναδεικνύει, δε, τρία βασικά έργα της ποίησής του: Αξιον Εστί, Μαρία Νεφέλη και Τα Ελεγεία της οξώπετρας. Αναλυτικό χρονολόγιο παρουσιάζει την παράλληλη με τον ποιητή ιστορική πορεία της Ελλάδας στον 20ο αιώνα και τις επιρροές που άσκησαν στο έργο του ιστορικά γεγονότα, όπως η γερμανική κατοχή στην Ελλάδα, η Αντίσταση, ο Εμφύλιος, ο Μάης του '68, αλλά και οι σχέσεις με την εξουσία.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/379-programma-ekdhloseon-qellhnes-kai-ellhnika-sthn-benetia-2012q


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!