Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στη Βραΐλα της Ρουμανίας

Εκδήλωση για την 25η Μαρτίου διοργανώθηκε το Σάββατο το βράδυ στο Μουσείο της Βραΐλας, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας της πόλης, που συσπειρώνει στους κόλπους της περίπου 2.000 ομογενείς, τρίτης και τέταρτης γενιάς. Ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του καθηγητή Ιονέλ Κάντε, διευθυντή του Μουσείου Βραΐλας, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην παρο...
Εκδήλωση για την 25η Μαρτίου διοργανώθηκε το Σάββατο το βράδυ στο Μουσείο της Βραΐλας, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας της πόλης, που συσπειρώνει στους κόλπους της περίπου 2.000 ομογενείς, τρίτης και τέταρτης γενιάς.

Ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του καθηγητή Ιονέλ Κάντε, διευθυντή του Μουσείου Βραΐλας, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην παρουσία των Ελλήνων στις Ρουμανικές Ηγεμονίες από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα. «Αλληλεγγύη στην Ελλάδα», ήταν το θέμα της ομιλία του δραστήριου προέδρου της κοινότητας, Χαράλαμπου Καραβία. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παράσταση ελληνικών παραδοσιακών χορών.

Την Κυριακή, στον ελληνορθόδοξο ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε δοξολογία και μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων ελλήνων και ρουμάνων ηρώων του 1821 και των κτητόρων του ιερού ναού. Στη συνέχεια, έγιναν τα εγκαίνια της αίθουσας «Ανυσία Πιεράτου», στην έδρα της Ελληνικής Κοινότητας Βραϊλας.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμικής Ποικιλομορφίας του Μουσείου Βράιλας, όπου δημιουργείται βάσης δεδομένων, με σύνθετο λογοτεχνικό, φωτογραφικό και οπτικοακουστικό περιεχόμενο, που θα παρουσιάζει την πολιτιστική και ιστορική συμβολή της ελληνικής κοινότητας στην ανάπτυξη της πόλης, ιστορικά γεγονότα και στοιχεία, προσωπικότητες, όπως και κτίρια της Βραΐλας, που είναι εμπλουτισμένα με την καταφανή «γεύση» του ελληνικού πολιτισμού.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/372-ekdhloseis-gia-thn-25h-martiou-sth-braila-ths-roumanias


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!