Bυζαντινή μουσική από το Ίδρυμα «Άξιον Εστί», στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης Νέας Υόρκης

 Μέσα στα πλαίσια της έκθεσης "Βυζάντιο και Ισλάμ", στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης Νέας Υόρκης, το Ίδρυμα"Άξιον εστί" θα πραγματοποιήσει σήμερα, στο χώρο του Μουσείου, συναυλία βυζαντινής και παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, αναδεικνύοντας στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.   "Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το ίδρυμά μας να συνεργάζεται με τ...

 

Μέσα στα πλαίσια της έκθεσης "Βυζάντιο και Ισλάμ", στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης Νέας Υόρκης, το Ίδρυμα"Άξιον εστί" θα πραγματοποιήσει σήμερα, στο χώρο του Μουσείου, συναυλία βυζαντινής και παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, αναδεικνύοντας στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 

 

 

"Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το ίδρυμά μας να συνεργάζεται με το Μητροπολιτικό μουσείο"δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του και καθηγητής στο Δημοτικό Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (CUNY), δρ 'Αγγελος Λαμπούσης, επισημαίνοντας ότι θα είναι κάτι μοναδικό και αξίζει ιδιαίτερα για τις νέες γενιές να ακούσουν ψαλμούς μέσα στο Μουσείο,αλλά και να καταλαβουμε και εμείς ότι οι ξένοι,κυρίως εδώ στην Αμερική,δίνουν μεγάλη σημασία στη Βυζαντινή μουσική

Στη συναυλία, που εντάσσεται σε ειδικό πρόγραμμα του φημισμένου νεοϋορκέζικου μουσείου, ο Θεσσαλονικιός πρωτοψάλτης Χρήστος Χαλκιάς θα ερμηνεύσει βυζαντινούς ύμνους, παραδοσιακά, δημοτικά τραγούδια, καθώς και βυζαντινά μουσικά κομμάτια. Η συναυλία θα δοθεί σε τρία ημίωρα από το μεσημέρι (τοπική ώρα), ώστε να έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν όσο γίνεται περισσότεροι θεατές ανάμεσα στις δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών του μουσείου σε ημερήσια βάση.

Μετά τη συναυλία, θα δώσει διάλεξη ο καθηγητής του , π. Στέφανος Αλεξόπουλος, σε χώρο κοντά στο Μουσείο, με θέμα την προέλευση και εξέλιξη των προηγιασμένων λειτουργιών. Στο ίδιο μέρος, θα ακολουθήσει δεξίωση για την οικονομική στήριξη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού "Άξιον εστί" , ο οποίος έχει αναπτύξει συνεργασίες με κολέγια και σχολεία στις ΗΠΑ, ενώ κάθε χρόνο διοργανώνει συνέδριο σε αμερικανικό πανεπιστήμιο με θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, την ιστορία και τη συνέχεια του Βυζαντίου.

Το "Άξιον εστί"ιδρύθηκε το 2005 στη Νέα Υόρκη και μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, επιστημονικά συνέδρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις και επιλεγμένες εκδόσεις ,προβάλλει στο Αμερικανικό κοινό σημαντικές πτυχές του Βυζαντίου και ιδιαίτερα τον πλούτο των μελωδιών της βυζαντινής μουσικής,όπως ανέφερε ο δρ Λαμπούσης.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/365-uzantini-mousiki-apo-to-idruma-aksion-esti-sto-mhtropolitiko-mouseio-texnhs-neas-uorkhs


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!