Ιστορική έκθεση στη Μασσαλία για τα 100 χρόνια ελεύθερης Θεσσαλονίκης

Στη διοργάνωση μίας ιστορικής έκθεσης στη Μασσαλία με θέμα «Η απόβαση των γαλλικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη το 1915», στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, προσανατολίζεται η διοίκηση του κεντρικού δήμου. Για το λόγο αυτό, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας, θα μεταβεί σ...
Στη διοργάνωση μίας ιστορικής έκθεσης στη Μασσαλία με θέμα «Η απόβαση των γαλλικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη το 1915», στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, προσανατολίζεται η διοίκηση του κεντρικού δήμου.

Για το λόγο αυτό, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας, θα μεταβεί στη γαλλική πόλη το διάστημα από 29 Μαρτίου έως 1 Απριλίου προκειμένου να συναντήσει τον δήμαρχο της Μασσαλίας και να του προτείνει τη διοργάνωση της συγκεκριμένης έκθεσης, έχοντας την υποστήριξη του Γαλλικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση θα αποτελείται από αρχειακό και ιστορικό υλικό του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, ενώ σημειώνεται πως ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι αδελφοποιημένος με τον δήμο Μασσαλίας από το 1991.

Επιπλέον, το ίδιο διάστημα, ο κ.Πέγκας θα συμμετέχει στο «Babel Med 2012» για να προωθήσει και να προάγει το θέμα της «WOMEX» που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην πόλη.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτο:Ο Βασιλιάς Γεώργιος με τον διάδοχο Κωνσταντίνο μπαίνουν στη Θεσσαλονίκη

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/361-istoriki-ekthesh-sth-massalia-gia-ta-100-xronia-eleutherhs-thessalonikhs


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!