Σύσκεψη του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου με την ηγεσία ομογενειακών οργανώσεων

Με στόχο το συντονισμό των προσπαθειών της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας για την ανακούφιση του δοκιμαζόμενου από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης ελληνικού λαού, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος συγκαλεί σύσκεψη στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, την Παρασκευή 30 Μαρτίου, στις 3 το απόγευμα. Στην σύσκεψη έχουν προκληθεί να συμμετέ...
Με στόχο το συντονισμό των προσπαθειών της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας για την ανακούφιση του δοκιμαζόμενου από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης ελληνικού λαού, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος συγκαλεί σύσκεψη στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, την Παρασκευή 30 Μαρτίου, στις 3 το απόγευμα. Στην σύσκεψη έχουν προκληθεί να συμμετέχουν όλοι οι πρόεδροι παναμερικανικής εμβέλειας οργανισμών της Ομογένειας (ΑΧΕΠΑ, ΣΑΕ, Εθνικό Συμβούλιο, εθνικοτοπικές ομοσπονδίες κ.α.), οι οργανισμοί της Αρχιεπισκοπής (Faith, Ηγεσία 100, Αρχοντες, Εθνική Φιλόπτωχος κ.α.), αλλά και παράγοντες οργανισμών που ήδη έχουν ξεκινήσει προσπάθειες ανακούφισης κι αλληλεγγύης.

«Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος καλεί την αξιότιμη ηγεσία των Ελληνοαμερικανικών Οργανισμών, Ομοσπονδιών και Ενώσεων σε μία συζήτηση για το συντονισμό των προσπαθειών ανακούφισης του ελληνικού λαού», αναφέρει η σχετική πρόσκληση.

Είναι η πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια που Αρχιεπίσκοπος Αμερικής πραγματοποιεί ανάλογη σύσκεψη. Εχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και οργανισμοί και παράγοντες της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητες οι οποίοι ασχολούνται με την προώθηση των εθνικών θεμάτων και κάνουν «λόμπι» στην Ουάσιγκτον για την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και ένα από τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τη σύσκεψη αφορούν και παρεμβάσεις προς την αμερικανική κυβέρνηση και το Κογκρέσο για αλλαγή των ποσοστών των Ελλήνων υπηκόων στους οποίους θα παραχωρείται η δυνατότητα να μεταναστεύουν στις ΗΠΑ, μέσω των κληρώσεων «πρασίνων καρτών».

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής έχει ήδη δημιουργήσει «Ταμείο Αρωγής για τον Ελληνικό Λαό», ενώ εκπρόσωποι της IOCC (Διεθνής Ορθόδοξες Διακονίες) έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα, τόσο για να δουν επί τόπου τις ανάγκες, όσο και να διασφαλίσουν ότι η βοήθεια που θα προσφερθεί θα πάει στον προορισμό της. Χωριστή έκκληση έχει απευθύνει και η Εθνική Φιλόπτωχος, ενώ συσκέψεις πραγματοποιούνται και στις Μητροπόλεις.

«Η σύσκεψη δεν θα αφορά μόνο στην ερανική πτυχή της αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, αλλά και τη διερεύνηση και άλλων πτυχών, όπως μεταναστευτική, εξεύρεση εργασίας κ.α.), μας ανέφερε καλά ενημερωμένη πηγή στην Αρχιεπισκοπή.

Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, είχε δηλώσει στην εφημερίδα μας πριν λίγες ημέρες ότι καθώς η κρίση στην Ελλάδα και οι ανάγκες του κόσμου θα διαρκέσουν χρόνια, οι όποιες κινήσεις από μέρους της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας θα πρέπει να μελετηθούν σοβαρά και να είναι ουσιαστικές και όχι απλές κινήσεις εντυπωσιασμού.

Αρχικά η σύσκεψη είχε προγραμματιστεί για τις 28 Μαρτίου, ωστόσο η ημερομηνία άλλαξε όταν έγινε γνωστό ότι εκείνη την ημέρα η ΑΧΕΠΑ είχε προγραμματισμένη εκδήλωση στην Ουάσιγκτον, για την Εθνική Παλιγγενεσία.

Εκτιμάται ότι πέραν του στόχου που είναι η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, η σύσκεψη ανοίγει προοπτικές και για την ευρύτερη συνεργασία όλων των ομογενειακών οργανισμών στις ΗΠΑ και για τα ζητήματα που αφορούν στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα.

Πηγή:http://www.greeknewsonline.com

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/350-suskepsh-tou-arxiepiskopou-amerikis-dhmhtriou-me-thn-hgesia-omogeneiakon-organoseon


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!