Εγκαίνια της έκθεσης 2500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα

 Για μας και για περίπου εξήντα γενιές Ελλήνων, ο Μαραθώνας δεν είναι η γαλήνια πεδιάδα με τα μάραθα, αλλά το πεδίο μάχης που έφερε αντιμέτωπη την Ανατολή με τη Δύση, καθορίζοντας το μέλλον της Ευρώπης.Στο ιστορικό μουσείο της Χερσώνας λοιπόν, μεταφέρεται η έκθεση για την επέτειο των 2.500 ετών από την Μάχη του Μαραθώνα,μετά την παρουσίασή της στο...

 

Για μας και για περίπου εξήντα γενιές Ελλήνων, ο Μαραθώνας δεν είναι η γαλήνια πεδιάδα με τα μάραθα, αλλά το πεδίο μάχης που έφερε αντιμέτωπη την Ανατολή με τη Δύση, καθορίζοντας το μέλλον της Ευρώπης.Στο ιστορικό μουσείο της Χερσώνας λοιπόν, μεταφέρεται η έκθεση για την επέτειο των 2.500 ετών από την Μάχη του Μαραθώνα,μετά την παρουσίασή της στο Παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ) στην Οδησσό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την ελληνική κοινότητα της πόλης, θα γίνουν σήμερα. Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ελλάδος και αποτελείται από παρουσίαση σελίδων βιβλίων, χαρακτικών κλπ του 18ου αιώνα, από την ιδιωτική Βιβλιοθήκη Γεωργίου Δολιανίτη.

Το θέμα της έκθεσης εστιάζεται στο γεγονός ότι τα διεθνή ιδεολογικά κινήματα του 18ου και 19ου αιώνα, καθώς, επίσης, ποιητές, συγγραφείς και καλλιτέχνες της ίδιας περιόδου, εμπνεύστηκαν, διαχρονικά, από την Μάχη του Μαραθώνα, όπως αυτή παρουσιάζεται σε βιβλία της εποχής.

Σκοπός της έκθεσης είναι να προβληθεί ο ρόλος που έπαιξε στην διεθνή ιστορία ένα ορόσημο της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και η επιρροή του στον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό.Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως την 1η Απριλίου.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό:Παράσταση της μάχης σε μελανόμορφη λήκυθο.Χρονολογείται τη δεκαετία 490-480 π.Χ.

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/348-egkainia-ths-ektheshs-q2500-xronia-apo-th-maxh-tou-marathonaq


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!