ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ΓΙΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ

Ενημερωτικό σημείωμα  για τις ενέργειες τόσο  του δημάρχου κ.Δ.Διακομιχαλη , όσο και του προέδρου της ΑΝΕΚ κ. Γ.Θανατση τόσο στην ημερίδα για το ακτοπλοϊκό στις 8 Μαρτίου στην Ρόδο.Στο περιθώριο της ημερίδας υπήρξαν συναντήσεις αφ ΄ ενός με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Attica Group κ. Σακέλλη και της BlueStar κ. Θεοδοράτο, στην οποία εξεδήλωσαν και...

Ενημερωτικό σημείωμα  για τις ενέργειες τόσο  του δημάρχου κ.Δ.Διακομιχαλη , όσο και του προέδρου της ΑΝΕΚ κ. Γ.Θανατση τόσο στην ημερίδα για το ακτοπλοϊκό στις 8 Μαρτίου στην Ρόδο.

Στο περιθώριο της ημερίδας υπήρξαν συναντήσεις αφ ΄ ενός με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Attica Group κ. Σακέλλη και της BlueStar κ. Θεοδοράτο, στην οποία εξεδήλωσαν και οι δύο τη διάθεση εκ μέρους  της αύξησης  των δρομολογίων της BlueStar  στο νησί μας και αφετέρου με τους Γενικούς Γραμματείς Ναυτιλίας καθηγητή κ. Πίτινα και Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δημ. Χαλκιώτη για την προώθηση των αιτημάτων της ΑΝΕΚ.

Την επόμενη δε ημέρα της ημερίδας   ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ  κ. Γ.Θανατσης , παρακολούθησε τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στην οποία συμμετείχαν και όλοι οι εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια μας, ενώ  μετά τη λήξη των εργασιών του ΣΑΣ ο πρόεδρος της εταιρείας μας είχε συναντήσεις με στελέχη τραπεζών για τη δρομολόγηση ενός νέου πλαισίου συνεργασίας της ΑΝΕΚ με τις τράπεζες.

Αναλυτικά το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 12ης ΜΑΡΤΙΟΥ έχει ως εξής :

« Την Πέμπτη 8 Μαρτίου οργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ημερίδα στην Ρόδο με θέμα ''Ακτοπλοϊκό δίκτυο στη Δωδεκάνησο : Προβλήματα  και προοπτικές ανάπτυξης .''

Η ημερίδα είχε στόχο να συζητηθούν τα προβλήματα των θαλάσσιων μεταφορών καθώς και της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών της Δωδεκανήσου.

Συμμετείχαν όλοι σχεδόν οι Δήμαρχοι της Δωδεκανήσου, και όλοι οι εκπρόσωποι των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Δωδεκάνησο, καθώς και εκπρόσωποι του ναυτικού, οικονομικού και εμπορικού επιμελητηρίου και των λιμενικών αρχών. Το νησί μας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Διακομιχάλης και την ΑΝΕΚ ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Θανάτσης .

Ο κ. Δήμαρχος στην τοποθέτηση του επισήμανε την ανάγκη να υπερβούν οι ασχολούμενοι με την ακτοπλοΐα τις συγκρουσιακές λογικές του παρελθόντος και να ενώσουν τις δυνάμεις τους όλοι στην κοινή προσπάθεια για επιβίωση της ακτοπλοΐας στο τωρινό δυσμενές οικονομικό κλίμα.

Επίσης επισήμανε την ανάγκη σύνδεσης της Καλύμνου και με άλλα δρομολόγια για τη BlueStar, έτσι ώστε να καλύπτονται οι μεταφορικές ανάγκες του νησιού μας, τη θεσμοθέτηση  από την πολιτεία των τριετών τουλάχιστον συμβάσεων για τις γραμμές δημοσίου συμφέροντος (άγονες γραμμές ) ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στις εταιρείες ενός λογικού μεσοπρόθεσμου προγραμματισμού και τη σύνδεση του ύψους της επιδότησης  με τις τιμές των καυσίμων, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Τόνισε επίσης ότι όσον αφορά την ΑΝΕΚ με την τροποποίηση των δρομολογίων της με τις νέες αναθέσεις έχει πλήρη ανταπόκριση με τα θαλάσσια δρομολόγια που από τη Βόρεια Ελλάδα καταλήγουν στη Σάμο και παράλληλα καλύπτει συγκοινωνιακά τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου σε ημέρες που αυτά δεν έχουν άλλα δρομολόγια. Παράλληλα έχει εναρμονίσει τα δρομολόγια των ταχυπλόων σκαφών της σε ανταπόκριση με τα αεροπορικά δρομολόγια της  Κω. Τέλος τόνισε ότι η ΑΝΕΚ αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα σύμπραξης του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα.

Στο περιθώριο της ημερίδας υπήρξαν συναντήσεις αφ ΄ ενός με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Attica Group κ. Σακέλλη και της BlueStar κ. Θεοδοράτο, στην οποία εξεδήλωσαν και οι δύο τη διάθεση εκ μέρους  της αύξησης  των δρομολογίων της BlueStar  στο νησί μας και αφετέρου με τους Γενικούς Γραμματείς Ναυτιλίας καθηγητή κ. Πίτινα και Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δημ. Χαλκιώτη για την προώθηση των αιτημάτων της ΑΝΕΚ.

Την επόμενη, Παρασκευή 9 Μαρτίου ο πρόεδρος της εταιρείας μας κ. Γεώργιος Θανάτσης παρακολούθησε τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στην οποία συμμετείχαν και όλοι οι εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια μας.

Η συνεδρίαση είχε, χαρακτήρα διαμόρφωσης ενός νέου στρατηγικού πλαισίου για την ακτοπλοΐα, η οποία βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση εξαιτίας του άσχημου οικονομικού περιβάλλοντος. Συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες εξαιτίας της τεράστιας αύξησης των τιμών των καυσίμων, το αίτημα μείωσης του Φ.Π.Α. , των εκπτώσεων των εισιτηρίων για ειδικές κατηγορίες ατόμων, των επιδοτήσεων από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και ιδιαίτερα το ΕΣΠΑ, της επανεξέτασης της δομής του δικτύου της ακτοπλοΐας, θέματα στελέχωσης και σύνθεσης του προσωπικού, εταιρικού  ναυτολογίου,  δρομολόγησης πλοίων και επιχειρησιακών συμβάσεων.

Μετά τη λήξη των εργασιών του ΣΑΣ ο πρόεδρος της εταιρείας μας είχε συναντήσεις με στελέχη τραπεζών για τη δρομολόγηση ενός νέου πλαισίου συνεργασίας της ΑΝΕΚ με τις τράπεζες.»

Για την ΑΝΕΚ

Θανάτσης Γεώργιος /Πρόεδρος Δ.Σ

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/kalymnos-weekly/340-energeies-dhmarxou-kalumnion-gia-aktoploiko


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!