Ο Παπαδιαμάντης ξαναζεί στην Κωνσταντινούπολη

 Συνέδριο με τίτλο «100+1 χρόνια Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», οργανώνεται από σήμερα έως και τις 18 Μαρτίου, στο Ζωγράφειο Λύκειο, στην Κωνσταντινούπολη.Το έργο και την προσωπικότητα του Σκιαθίτη διηγηματογράφου θα μελετήσουν και θα προσεγγίσουν μαθητές, πανεπιστημιακοί, λογοτέχνες, ηθοποιοί, κληρικοί και δημοσιογράφοι, στο πλαίσιο ενός μαθητικού συν...

 

Συνέδριο με τίτλο «100+1 χρόνια Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», οργανώνεται από σήμερα έως και τις 18 Μαρτίου, στο Ζωγράφειο Λύκειο, στην Κωνσταντινούπολη.

Το έργο και την προσωπικότητα του Σκιαθίτη διηγηματογράφου θα μελετήσουν και θα προσεγγίσουν μαθητές, πανεπιστημιακοί, λογοτέχνες, ηθοποιοί, κληρικοί και δημοσιογράφοι, στο πλαίσιο ενός μαθητικού συνεδρίου που διοργανώνεται από το Ζωγράφειο Λύκειο και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη της Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Παράλληλα, στις αίθουσες του Ζωγράφειου θα λειτουργεί τις ίδιες ημέρες, έκθεση ζωγραφικής μαθητών, με θέμα «100+1 χρόνια Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης». Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 150 μαθητές, από 12 δημόσια και ιδιωτικά ελληνικά σχολεία και τρία ομογενειακά της Πόλης.

Ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, οι ηθοποιοί Άγγελος Αντωνόπουλος και Νένα Μεντή και οι συγγραφείς Ζυράννα Ζατέλη, Θωμάς Κοροβίνης, Κώστας Ακρίβος, θα διαβάσουν αποσπάσματα από το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης, σε μια προσπάθεια να «ξαναζήσει» ο Παπαδιαμάντης στην Πόλη.

ΠΗΓΗ:Α.Κούρκουλα/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/332-o-papadiamanths-qksanazeiq-sthn-konstantinoupolh


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!