Η ιστορία της Μακεδονίας παρουσιάζεται στο γαλλόφωνο κοινό του Μόντρεαλ

Παρουσίαση -στη γαλλική γλώσσα- του Μακεδονικού, με τίτλο «Μακεδονία: Η ιστορική αλήθεια» οργανώνουν το Κέντρο Νεοελληνικων Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ και οι μακεδονικές οργανώσεις του Μόντρεαλ, με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τον οθωμανικό ζυγό. Η...
Παρουσίαση -στη γαλλική γλώσσα- του Μακεδονικού, με τίτλο «Μακεδονία: Η ιστορική αλήθεια» οργανώνουν το Κέντρο Νεοελληνικων Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ και οι μακεδονικές οργανώσεις του Μόντρεαλ, με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τον οθωμανικό ζυγό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 1η Απριλίου, στο αμφιθέατρο Ερνέστ Κορμιέ, στον χώρο του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ. Κύριοι εισηγητές θα είναι ο καθηγητής των Νεοελληνικών, δρ. Ζακ Μπουσάρ και ο γιατρός Χρήστος Καράτζιος.

Είναι από τις λίγες φορές που μια ιστορική αναφορά στη Μακεδονία επιχειρείται στη γαλλική γλώσσα, με αποδέκτες τους γαλλόφωνους της επαρχίας, κυρίως ιστορικούς, ακαδημαϊκούς, βουλευτές της επαρχίας του Κεμπέκ, καθώς και γαλλόφωνα ΜΜΕ, προκειμένου να διευρυνθεί η ενημέρωση για το πολιτικό ζήτημα της ονομασίας της Μακεδονίας, που ακόμη εκκρεμεί, παρέχοντας την πρώτη ύλη για ποικίλα δημοσιεύματα στον Καναδά.

ΠΗΓΗ:Ι.Φραγκούλη/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/327-h-istoria-ths-makedonias-parousiazetai-sto-gallofono-koino-tou-montreal


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!