Είμαι κι εγώ ένας απλός δάσκαλος δηλώνει ο νέος υπουργός Παιδείας Γ.Μπαμπινιώτης

Ο καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης είναι ένας μη πολιτικός σε πολιτική θέση. Οπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος, «είμαι ένας απλός δάσκαλος», ο οποίος βρίσκεται στην πιο κρίσιμη θέση, την πιο κρίσιμη περίοδο. Κι αυτό γιατί, όπως εξηγεί ο κ. Μπαμπινιώτης μιλώντας στο «Βήμα», η ανάκαμψη από τη...
Ο καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης είναι ένας μη πολιτικός σε πολιτική θέση. Οπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος, «είμαι ένας απλός δάσκαλος», ο οποίος βρίσκεται στην πιο κρίσιμη θέση, την πιο κρίσιμη περίοδο. Κι αυτό γιατί, όπως εξηγεί ο κ. Μπαμπινιώτης μιλώντας στο «Βήμα», η ανάκαμψη από την κρίση θα πρέπει να συνδεθεί με την ανάκαμψη στην Παιδεία μας. Για να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα στον χώρο της Παιδείας, καλεί όλους τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων στις 16 Μαρτίου στο γραφείο του, ενώ παράλληλα δρομολογεί τις απαραίτητες διαδικασίες για την ομαλή ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων που αρχίζουν στις 21 Μαΐου. Οπως ομολογεί, αν είχε τον χρόνο το πρώτο μέλημά του θα ήταν η αλλαγή του εξεταστικού συστήματος για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ, καθώς και τα αναλυτικά προγράμματα των σχολείων.

Υπό τις σημερινές συνθήκες όμως αυτό που προέχει για τον υπουργό Παιδείας είναι "να διεξαγάγουμε σωστά τις εξετάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια σύμφωνα με το ισχύον σήμερα σύστημα, να ετοιμάσουμε τα σχολικά βιβλία για τη επόμενη χρονιά ώστε να μοιραστούν στα σχολεία εγκαίρως και να αξιοποιήσουμε την ψηφιακή τεχνολογία που αναβαθμίζει την εκπαίδευση".

Ο κ. Μπαμπινιώτης εκτιμά "ότι η συσπείρωση όλων των δυνάμεων, ψυχικών, διανοητικών, πολιτικών, είναι απαραίτητη" και εκφράζει την αισιοδοξία ότι "θα ξεπεράσουμε τελικά αυτή την κρίση. Ευτυχώς, αυτή η μικρή χώρα έχει μεγάλες αντοχές...".

ΠΗΓΗ:ΒΗΜΑ

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/320-qeimai-ki-ego-enas-aplos-daskalosqdhlonei-o-neos-upourgos-paideias-gmpampinioths


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!