Δύο εκατομμύρια δολάρια στο Ελληνικό πολιτιστικό κέντρο Μελβούρνης απο την Αυστραλιανή κυβέρνηση

''Η Αυστραλία, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, έκανε όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να συμβάλουν ώστε να μην πτωχεύσει η Ελλάδα'' σύμφωνα με τον Αυστραλό υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Καλών Τεχνών, Σάιμον Κριν.Ο κ. Κριν, μιλώντας στο ελληνικό πρόγραμμα της SBS, πρόσθεσε πως αναγνω...
''Η Αυστραλία, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, έκανε όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να συμβάλουν ώστε να μην πτωχεύσει η Ελλάδα'' σύμφωνα με τον Αυστραλό υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Καλών Τεχνών, Σάιμον Κριν.Ο κ. Κριν, μιλώντας στο ελληνικό πρόγραμμα της SBS, πρόσθεσε πως αναγνωρίζει ότι ο ελληνικός λαός έχει υποβληθεί σε σκληρές θυσίες αλλά σημείωσε πως η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί. ''Η Αυστραλία θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να στηρίξει την Ελλάδα αλλά και η Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της'' σημείωσε ο υπουργός.

Ο κ. Κριν έκανε τις δηλώσεις αυτές με αφορμή την υιοθέτηση μιας νέας πολιτιστικής πολιτικής της κυβέρνησής του, την οποία συσχετίζει άμεσα με την οικονομία και την ομογένεια.Η Αυστραλία, είπε, αναγνωρίζοντας τον ρόλο που παίζει ο πολιτισμός στην οικονομία κατήρτισε μια εθνική πολιτιστική πολιτική και περιμένει και από τον Ελληνισμό να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα χρόνια που έρχονται. ''Ο πολιτισμός, είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την κοινωνία μας'' τόνισε και πρόσθεσε ότι είναι εξίσου σημαντικό να υπογραμμιστεί πως η ανάπτυξη του πολιτισμού ενισχύει και την ανάπτυξη της οικονομίας.

''Ξέρουμε, είπε κ. Κριν, πως οι δημιουργικές κοινωνίες είναι και πιο παραγωγικές. Και για να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις μελλοντικές προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας πρέπει να αναπτυχθούμε και πολιτιστικά. Αν δεν είμαστε πρωτοποριακοί δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί''.Ο κ. Κριν σημείωσε πως η πολιτιστική πολιτική της κυβέρνησης Γκίλαρντ στόχο έχει να επιβεβαιώσει την σημασία του πολιτισμού, να ενισχύσει τις επενδύσεις στις τέχνες αλλά και να αναδείξει το κοινωνικό και οικονομικό στοιχείο του πολιτισμού και εξήγησε ότι η νέα πολιτική εκφράζει την δημογραφική σύνθεση της αυστραλιανής κοινωνίας από τους Αβοριγίνες έως τις μέρες μας.

''Η Αυστραλία, ως μεταναστευτικό έθνος, έχει δεχθεί δεκάδες, εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους, πολιτισμούς. Αυτό σίγουρα την έκανε πιο ισχυρό έθνος. Την ωφέλησε κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά'' είπε ο κ. Κριν και πρόσθεσε: ''Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι αλλά και να βεβαιωθούμε πως αυτή η πολιτιστική ποικιλομορφία πρέπει και μπορεί να ενισχύει και την οικονομία μας. Πρέπει να επαναβεβαιώσουμε αυτή την προσήλωσή μας και να αναδείξουμε τα θετικά σημεία της πολιτιστικής μας ποικιλομορφίας''.Ο Αυστραλός υπουργός Καλών Τεχνών σημείωσε πως μέσα σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση Γκίλαρντ επένδυσε δύο εκατομμύρια δολάρια στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας Μελβούρνης. ''Η προσφορά των Ελλήνων είναι ανεκτίμητη στο αυστραλιανό έθνος'' είπε ο κ. Κριν προσθέτοντας ότι αυτό το ξέρει από πρώτο χέρι μιας και στην εκλογική του περιφέρεια ζουν χιλιάδες 'Ελληνες.

Ο κ. Κριν σημείωσε πως η επένδυση των δύο εκατομμυρίων δολαρίων στην ελληνική κοινότητα δεν αποτελεί μόνο ένδειξη σεβασμού προς την ομογένεια αλλά και πίστη της κυβέρνησης στις μελλοντικές δυνατότητες της παροικίας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/313-duo-ekatommuria-dolaria-sto-ellhniko-politistiko-kentro-melbournhs-apo-thn-australiani-kubernhsh


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!