Ιερώνυμος:Η εκκλησία ήταν πάντα στο πλευρό του λαού

«Η φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια, η ένδεια κάθε μέρα και περισσότερο μας αγγίζουν. Η χώρα μας βρίσκεται σε δοκιμασία», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας που ασχολήθηκε με την κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, και επισήμανε ότι η Εκκλησία ήταν και είναι πάντα αρωγός του λαού: «Η Εκκλησία πάντοτ...
«Η φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια, η ένδεια κάθε μέρα και περισσότερο μας αγγίζουν. Η χώρα μας βρίσκεται σε δοκιμασία», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας που ασχολήθηκε με την κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, και επισήμανε ότι η Εκκλησία ήταν και είναι πάντα αρωγός του λαού: «Η Εκκλησία πάντοτε δια μέσου των αιώνων συνδεδεμένη με την ιστορία αυτού του τόπου στάθηκε πλάι του, έστω και αν πολλάκις αγνοήθηκε, περιφρονήθηκε, αδικήθηκε και είδε τον εαυτό της να εκτοπίζεται στο περιθώριο».

«Τα ερωτήματα που προβάλλουν είναι δύο: Τι πταίει; Τι κάνουμε;», ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος και, όπως είπε, έριξε το βάρος στο δεύτερο ερώτημα, τονίζοντας ότι ποτέ η Εκκλησία δεν έπαψε να λειτουργεί ως μητέρα. «Πάντοτε, ιδιαίτερα στις δύσκολες ώρες των δοκιμασιών, ο σύνδεσμος γίνεται πιο δυνατός. Το έργο της κατήχησης, της στήριξης της ελπίδος, της όποιας συμπαράστασης στο μέτρο του δυνατού, της πνευματικής καλλιέργειας ανήκουν στο πλαίσιο της αποστολής της. Αυτή η διακονία πρέπει να ενταθεί περισσότερο», είπε.

Μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα έκανε λόγο για "αλληλοϋπονόμευση" που «πρέπει να μας διδάξει όλους μέσα στο χώρο αυτό, να μην επιτρέψουμε να εισβάλουν και στο σώμα μας διχαστικά δαιμόνια».

«Ζούμε τον καιρό αυτό συγκινητικά φαινόμενα της αγάπης και της αφοσιώσεως του λαού μας προς την Εκκλησία. Μη τον απογοητεύσουμε», πρόσθεσε ο αρχιεπίσκοπος και ανέφερε ότι κυκλοφορούν μισές αλήθειες, παραπληροφόρηση, ακόμη και προπαγάνδα . «Μέσα σ' αυτόν τον ανταγωνιστικό αγώνα δεν λείπουν προσπάθειες που με ένα φασιστικό τρόπο φιλοδοξούν να "διορθώσουν" και να "σώσουν" την Εκκλησία. Και είναι αλήθεια, ό,τι είναι σοβαρό και χρήσιμο θα το χρειασθούμε και θα το χρησιμοποιήσουμε. Απέχει, όμως, αυτό πολύ από τη λανθασμένη προσπάθεια "χειραγωγήσεως της Εκκλησιαστικής μας διοικήσεως"», ανέφερε.

Ο κ. Ιερώνυμος μίλησε για την ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας- Πολιτείας, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά και σημείωσε πως αν και τελευταία έγιναν φιλότιμες προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή «τα αποτελέσματα δεν ήσαν τα επιθυμητά». Ο αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως αν και «υπήρξαν πολιτικά πρόσωπα που ενίσχυσαν την προσπάθεια αυτή... το γενικότερο κλίμα ήταν αδιάφορο» και «μία δαιμονιώδης γραφειοκρατία και ο παραγοντισμός ασήμαντων λειτουργών που μάλλον δυσκολεύουν παρά εξυπηρετούν έκαμαν τις προσπάθειες αναποτελεσματικές».

«Ιδιαίτερα σήμερα, μπροστά στην πνευματική κρίση, που ακολουθείται και από άλλες κρίσεις όπως η οικονομική που μας μαστίζει, είναι απαραίτητη η δική μας συμβολή» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος και κατέληξε:

«Η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας, η γλώσσα μας, η αξιοπρέπειά μας, η εθνική μας υπερηφάνεια, ο αλληλοσεβασμός να μην καταντήσουν, στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, "είδη εν ανεπάρκεια"».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/307-ieronumosh-ekklhsia-itan-panta-sto-pleuro-tou-laou


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!