Έκθεση με κειμήλια της οικογένειας Τρικούπη εγκαινίασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

Έκθεση με τίτλο «Χαρίλαος Τρικούπης: έκθεση ιστορικών κειμηλίων της οικογένειας Τρικούπη» εγκαινίασε χθες βράδυ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου του κτιρίου της Βουλής. Παρουσιάζονται το αρχείο, η βιβλιοθήκη, ιστορικά κειμήλια, προσωπογραφίες, προσωπικά και οικογενειακά αντικείμενα που δώρισε η κα Ri...
Έκθεση με τίτλο «Χαρίλαος Τρικούπης: έκθεση ιστορικών κειμηλίων της οικογένειας Τρικούπη» εγκαινίασε χθες βράδυ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου του κτιρίου της Βουλής.

Παρουσιάζονται το αρχείο, η βιβλιοθήκη, ιστορικά κειμήλια, προσωπογραφίες, προσωπικά και οικογενειακά αντικείμενα που δώρισε η κα Rita Frei-Τρικούπη, χήρα του Κωνσταντίνου Σπ. Τρικούπη, προς τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, το 2010, ενώ την έκθεση συμπληρώνουν έντυπο υλικό, φυλλάδια, βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά, αλλά και φωτογραφικά τεκμήρια από τις συλλογές της Βιβλιοθήκης της Βουλής.

«Η Βουλή τιμά σήμερα μία εξέχουσα φυσιογνωμία της πολιτικής μας ιστορίας, που δέσποσε στο δημόσιο βίο της χώρας στα τέλη του 19ου αιώνα και σφράγισε την εποχή του, αφήνοντας ταυτόχρονα σε όλους εμάς, ως πολύτιμη παρακαταθήκη, τις ιδέες αλλά και το έργο του» είπε ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος. Χαρακτήρισε το μεταρρυθμιστικό έργο του Χαρίλαου Τρικούπη «οραματικό, καινοτόμο και εκσυγχρονιστικό» και πρόσθεσε πως ανήκε στο είδος εκείνο των εμπνευσμένων δημόσιων ανδρών που πολιτεύτηκαν με βάση εθνικούς στόχους και στρατηγικό σχέδιο.

ΠΗΓΗ:Αντ.Π/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/304-ekthesh-me-keimilia-ths-oikogeneias-trikouph-egkainiase-o-proedros-ths-dhmokratias


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!