Άρχισαν τα σεμινάρια ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στη Μελβούρνη

Τα εγκαίνια της νέας σειράς των σεμιναρίων ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού έγιναν από την Γενική Πρόξενο της Ελλάδος Ελένη Λιανίδου και τον καθηγητή του πανεπιστημίου Μελβούρνης Κρίστοφερ Γκρίμπιν, στο οίκημα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτόριας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 100 άτομα, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον κ...
Τα εγκαίνια της νέας σειράς των σεμιναρίων ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού έγιναν από την Γενική Πρόξενο της Ελλάδος Ελένη Λιανίδου και τον καθηγητή του πανεπιστημίου Μελβούρνης Κρίστοφερ Γκρίμπιν, στο οίκημα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτόριας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 100 άτομα, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό για το φετινό πρόγραμμα των σεμιναρίων. Όπως είναι γνωστό, τα σεμινάρια διοργανώνονται από την ελληνική κοινότητα σε συνεργασία με το πρόγραμμα ελληνικών του πανεπιστημίου Λατρόμπ της Μελβούρνης.

Απευθύνοντας χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους ο συντονιστής εκπαίδευσης της κοινότητας και μέλος του Δ.Σ. Θόδωρος Μάρκος, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της Κοινότητας τις τελευταίες ημέρες, όπως

(α) στο διήμερο "Γλέντι" του Φεστιβάλ "Αντίποδες" - στα εγκαίνια του οποίου παρευρέθηκαν η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ, ο αρχηγός της ομοσπονδιακής Αντιπολίτευσης Τόνυ Αμποτ και άλλοι ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι,

(β) στη συγκέντρωση για το μεταναστευτικό της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου και

(γ) στην ανακοίνωση της κ.Γκίλαρντ ότι η κυβέρνησή της θα χορηγήσει εκατ. για την ανέγερση του δεκατριόροφου κτιρίου της κοινότητας όπου θα στεγασθεί το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο.

"Η χορηγία των εκατ. της κ. Γκίλαρντ μπορεί να ερμηνευθεί μόνο ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κοινότητα και το έργο της", τόνισε ο κ. Μάρκος. "Πιστεύουμε ότι η κοινότητα έχει αναδειχθεί στον δυναμικότερο ελληνικό οργανισμό στην Αυστραλία και με τον ηγετικό ρόλο της στο μεταναστευτικό είναι ένας από τους σημαντικότερους ομογενειακούς οργανισμούς."

Από την πλευρά της, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη Ελένη Λιανίδου εγκαινιάζοντας τη νέα σειρά των σεμιναρίων, δήλωσε εντυπωσιασμένη από το έργο της κοινότητας, τονίζοντας ότι τα σεμινάρια συμβάλλουν στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού στην Αυστραλία. Η κ. Λιανίδου πρόσθεσε, ότι η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να συνεχισθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω και συνεχάρη όλους όσους συμβάλλουν στη διοργάνωσή τους και ιδιαίτερα την κοινότητα για την πρωτοβουλία της.

Ο καθηγητής Κρίστοφερ Γκρίμπιν από το Πανεπιστήμιο Μελβούρνης, ήταν ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης και τον οποίο παρουσίασε η κ. Ροζαλία Νικολάου. Αναφέρθηκε στη σημασία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και στο κατά πόσον επηρέασε κάθε πτυχή του δυτικού πολιτισμού. Για το πρόγραμμα της πρώτης σειράς των φετινών σεμιναρίων, που εστιάζεται στην αρχαία Ελλάδα, δήλωσε πως παρουσιάζει μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων που σκιαγραφούν τη ζωή των αρχαίων Ελλήνων.

Τον ρόλο της παρουσιάστριας της εκδήλωσης είχε η Νεκταρία Καψάλη. Μέλη της οργανωτικής επιτροπής των Σεμιναρίων είναι οι: Κυριάκος Αμανατίδης, Χρήστος Φίφης, Θόδωρος Μάρκος, Κώστας Μάρκος, Ροζαλίν Νικολάου, Μαρία Κώστας, Δήμητρα Λαγουδάκη και Χρυσούλα Σταμόπουλος.

ΠΗΓΗ:Σ.Χατζημανώλης/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!