Αυστραλία: Κανένας πολιτικός διασυρμός δεν θα κλονίσει την ελληνικότητά μας

 Το συνολικό λογοτεχνικό έργο της δημοσιογράφου και συγγραφέως Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη, που ζει και εργάζεται στον Καναδά, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που έγινε στο οίκημα της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Αντίποδες».Το ακροατήριο γνώρισε τη συγγραφέα και το έργο της μέσα από μια εμπεριστατωμένη ανάλυση του ακαδημαϊκού...

 

Το συνολικό λογοτεχνικό έργο της δημοσιογράφου και συγγραφέως Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη, που ζει και εργάζεται στον Καναδά, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που έγινε στο οίκημα της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Αντίποδες».

Το ακροατήριο γνώρισε τη συγγραφέα και το έργο της μέσα από μια εμπεριστατωμένη ανάλυση του ακαδημαϊκού Αθανάσιου Σπηλιά, ο οποίος μίλησε για «γυμνασμένη πένα» που λειτουργεί σε πολλαπλά επίπεδα. Σημείωσε πως η δημοσιογραφική ιδιότητα της κ. Φραγκούλη-Αργύρη έχει θετικές επιπτώσεις και στο λογοτεχνικό της έργο καθώς καταπιάνεται με πραγματικές ιστορίες τις οποίες «αναδεικνύει σε άρτια, από κάθε άποψη, λογοτεχνικά έργα».

Η συγγραφέας «πέρασε» τη συγκίνησή της στο κοινό και κάλεσε τους ομογενείς να μη λησμονήσουν το χρέος τους προς την Ελλάδα. «Κανένας πολιτικός διασυρμός δεν θα κλονίσει την ελληνικότητά μας. Πρέπει να περάσει στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Δεν είναι νόστος, είναι ανάγκη για την πατρίδα» τόνισε.

Η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη σημείωσε πως κουβαλά «ατόφια και γνήσια» μέσα της την Ελλάδα κι έτσι τη μεταφέρει ως κύτταρο της ύπαρξής της. «Δεν χρειάζεται να προσποιηθώ για να περιγράψω την πατρίδα μου, μου βγαίνει αβίαστα με μια απόλυτη φυσικότητα κάθε περιγραφή τόπου, χαρακτήρα, νοοτροπίας. Ίσως αυτή η αμιγής ελληνική ταυτότητα της γραφής μου κάνει τα μυθιστορήματά μου δημοφιλή στην πατρίδα» είπε.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του φεστιβάλ «Αντίποδες», Λεωνίδας Βλαχάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ανάδειξη των πνευματικών δημιουργιών των αποδήμων είναι ένας από τους στόχους της διοργάνωσης.Από την πλευρά της, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, Ελένη Λιανίδου, υπογράμμισε την ανάγκη «να στηθούν πνευματικές γέφυρες μεταξύ της ομογένειας της Αυστραλίας και του Καναδά».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/293-australiaqkanenas-politikos-diasurmos-den-tha-klonisei-thn-ellhnikothta-masq


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!