Θετικά μηνύματα απο το Ελληνογερμανικό φόρουμ για τον τουρισμό

Με αμοιβαίες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες αποφάσεις για συνέχιση και ενίσχυση της ελληνογερμανικής τουριστικής συνεργασίας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Ελληνογερμανικού Φόρουμ για τον Τουρισμό,το οποίο πραγματοποιήθηκε χθές στην γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή υπό την αιγίδα των κοινοβουλίων των δύο χωρών. Το Φόρουμ χαιρέτισαν ο πρόεδρος της...

Με αμοιβαίες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες αποφάσεις για συνέχιση και ενίσχυση της ελληνογερμανικής τουριστικής συνεργασίας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Ελληνογερμανικού Φόρουμ για τον Τουρισμό,το οποίο πραγματοποιήθηκε χθές στην γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή υπό την αιγίδα των κοινοβουλίων των δύο χωρών.

 

Το Φόρουμ χαιρέτισαν ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Φίλιππος Πετσάλνικος και ο Γερμανός ομόλογός του Νόρμπερτ Λάμερτ, οι οποίοι είχαν και διμερή συνάντηση πριν από την έναρξη των εργασιών.Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, από τη θέση του συντονιστή των εργασιών του Φόρουμ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εντυπώσεις που άφησε η ελληνική αντιπροσωπεία στους συνομιλητές της, είτε επρόκειτο για κυβερνητικούς αξιωματούχους είτε για εκπροσώπους ιδιωτικών φορέων που σχετίζονται με τον Τουρισμό.

Κεντρικό θέμα των συνομιλιών υπήρξε το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στην Ελλάδα για τις επενδύσεις στον τομέα του Τουρισμού, αλλά και το νέο πλαίσιο λειτουργίας του Ταμείου για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, το οποίο, όπως επισήμανε ο Γιώργος  Νικητιάδης, απέσπασε τον ενθουσιασμό της γερμανικής πλευράς. Αναφέρθηκαν ενδεικτικά οι επενδυτικές ευκαιρίες για το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού και το γήπεδο γκολφ στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, ενώ από ελληνικής πλευράς παρουσιάστηκαν ακόμη προτάσεις για ενίσχυση του μαθητικού τουρισμού από την Γερμανία προς την Ελλάδα, με προγράμματα μαθημάτων στην Ακαδημία Πλάτωνος αλλά και διάθεση αρχαίων θεάτρων για παραστάσεις ή πρόβες θεατρικών ομάδων. Αναφορά έγινε και στην πρόοδο της εν εξελίξει συνεργασίας γερμανικών και ελληνικών Δήμων. Την προώθηση των προγραμμάτων αυτών, αλλά και την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην Γερμανία θα αναλάβουν δυο ομάδες,στις οποίες θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των αρμόδιων φορέων.

Από την πλευρά του ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τον Τουρισμό Ερνστ Μπουργκμπάχερ σημείωσε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσίασε «με εντυπωσιακό τρόπο» τις επενδυτικές δυνατότητες, τους νέους προορισμούς και τις νέες μορφές τουρισμού.Διευκρίνισε ότι το 2011 ήταν μια καλή χρονιά, αλλά αυτό, όπως είπε, οφείλεται εν μέρει και στο γεγονός ότι πολλοί τουρίστες που θα επέλεγαν την Αίγυπτο ή την Τυνησία, ταξίδεψαν τελικά στην Ελλάδα και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό για την Γερμανία να σταθεροποιηθεί και να αυξηθεί ο αριθμός των Γερμανών που επισκέπτονται ως τουρίστες την Ελλάδα. «Είναι σημαντικό τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για την γερμανική τουριστική βιομηχανία, η οποία χρειάζεται τον τουριστικό προορισμό Ελλάδα», δήλωσε και υποσχέθηκε ότι αν και δεν είναι οι κυβερνήσεις, αλλά οι τουριστικοί πράκτορες που στέλνουν τους τουρίστες στην Ελλάδα,η γερμανική κυβέρνηση θα βοηθήσει όσο μπορεί στην προσπάθεια.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/38-news/224-2012-02-07-10-47-50


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!