Με 24 πτήσεις προς Κω από τον Μάρτιο η RYANAIR– Ανάσα για την τουριστική κίνηση της Καλύμνου

Από τις 25 Μαρτίου θα ξεκινήσει τα δρομολόγια προς Κω η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους RYANAIR, η οποία θα πραγματοποιεί σε εβδομαδιαία βάση 24 πτήσεις. Επίσης η εταιρεία θα εκτελεί και 26 πτήσεις προς Ρόδο την εβδομάδα και συνολικά θα μεταφέρει 9000 επιβάτες ανά εβδομάδα. Η είδηση αυτή, που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, αποτελεί μια θετικ...
Από τις 25 Μαρτίου θα ξεκινήσει τα δρομολόγια προς Κω η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους RYANAIR, η οποία θα πραγματοποιεί σε εβδομαδιαία βάση 24 πτήσεις. Επίσης η εταιρεία θα εκτελεί και 26 πτήσεις προς Ρόδο την εβδομάδα και συνολικά θα μεταφέρει 9000 επιβάτες ανά εβδομάδα.

Η είδηση αυτή, που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, αποτελεί μια θετική εξέλιξη και προοπτική για τον τουρισμό της περιοχής μας και ειδικά για την Κάλυμνο, αφού η ύπαρξη των γραμμών αυτών προς Κω, θα ενισχύσει την άφιξη των αναρριχητών, που κυρίως μεταφέρονται με αυτές τις εταιρείες χαμηλού κόστους.

Αυτό που τονίζεται από παράγοντες της περιοχής είναι το γεγονός πως θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για 12μηνη τουριστική κίνηση, που θα δώσει ανακούφιση στην περιοχή. Στην προσπάθεια αυτή θα συνεισφέρουν τα μέγιστα οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, αφού αποδείχτηκε πως τον Νοέμβριο υπήρξε κατά πολύ μειωμένη τουριστική κίνηση, λόγω απουσίας  πτήσεων της RYANAIR.

Όπως δήλωσε σε διαδικτυακό μέσο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω Μηνάς Χατζημιχαήλ, «Το μέλλον του τουρισμού βρίσκεται στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, αφού βλέπουμε ότι κατακτούν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην τουριστική αγορά και μέχρι στιγμής κρατούν το 50% σε επίπεδο διακίνησης επιβατών, ενώ οι μεγάλοι tour operators χάνουν διαρκώς μερίδιο» και υπογράμμισε ότι τον χειμώνα του 2011, που οι τοπικοί παράγοντες στην Κω αποφάσισαν να μην δώσουν το ποσόν των 400.000 ευρώ υπό μορφήν συνδιαφήμισης στην Ryanair, ήταν αισθητή η απουσία τουριστών ειδικά τον Νοέμβριο και εκτίμησε ότι τον χειμώνα του 2012, θα δοθεί αυτό το ποσόν, ώστε να έρθουν τουρίστες στο νησί και μπαίνει στα σκαριά το σχέδιο για τουρισμό όλο τον χρόνο". (www.traveltimes.gr)

Να επισημάνουμε πως η διακοπή των πτήσεων της RYANAIR στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, έγινε αισθητή στην Κάλυμνο, αφού μειώθηκε στο ελάχιστο η κίνηση των αναρριχητών, που σίγουρα θα ήταν σημαντική και θα αποτελούσε μια «ανάσα» για την τοπική οικονομία, που δοκιμάζεται. Η έναρξη των πτήσεων προς Κω μέσα στον Μάρτιο, ευελπιστούμε πως θα φέρει την τόνωση που αναμένει η τοπική αγορά, αφού είναι η ιδανική περίοδο για τους λάτρεις της αναρρίχησης.

Κερδοφόρος το 2011 η RYANAIR
Αξίζει να τονιστεί πως η Ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους, σημείωσε καθαρά κέρδη 15 εκατ. Ευρώ το 2011 λόγω της αύξησης της τιμής των ναύλων κατά 17%, αν και μειώθηκε η επιβατική κίνηση κατά 2%, αφού καθήλωσε τα 80 από τα 270 αεροσκάφη της εκείνο το διάστημα προκειμένου να αντισταθμίσει την αύξηση της τιμής των καυσίμων. Σε ετήσια βάση, η Ryanair αύξησε κατά 9% τα κέρδη της, που αντιστοιχούν στα 480 εκατ. ευρώ και στην σχετική ανακοίνωσή της σχολιάζει ότι η αύξηση των ναύλων αντιστοιχεί στην αύξηση της τιμής των καυσίμων και την μείωση της πληρότητας, υπογραμμίζοντας ότι εμμένει στην πολιτική χαμηλού ναύλου.

«Παλμός του Αιγαίου»

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/kalymnos-weekly/218--24--------ryanair-------


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!