Παράθυρο στη γνώση οι τηλεδιασκέψεις με σχολεία της διασποράς

Την εμπειρία αυτή ζουν εδώ και λίγο καιρό μαθητές της πρώτης και δευτέρας Γυμνασίου της Πάτρας μέσω των εκπαιδευτικών τηλεδιασκέψεων που διοργανώνει η Εστία Επιστημών Πάτρας με σχολεία της διασποράς που τείνουν να γίνουν θεσμός.Μετά από μια πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του προέδρου του Συμβουλιου Απόδημου Ελληνισμού(ΣΑΕ)Αμερικής και τ...

Την εμπειρία αυτή ζουν εδώ και λίγο καιρό μαθητές της πρώτης και δευτέρας Γυμνασίου της Πάτρας μέσω των εκπαιδευτικών τηλεδιασκέψεων που διοργανώνει η Εστία Επιστημών Πάτρας με σχολεία της διασποράς που τείνουν να γίνουν θεσμός.

Μετά από μια πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του προέδρου του Συμβουλιου Απόδημου Ελληνισμού(ΣΑΕ)Αμερικής και του καθηγητή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών και εμπνευστή της ιδέας Σπύρου Πνευματικού και δημιουργό της Εστίας Επιστημών Πάτρας το περασμένο καλοκαίρι,έφτασε η κατάλληλη στιγμή για να γίνει πράξη.

Η αρχή έγινε με την Ακαδημία Σωκράτη (Socrates Academy),στην πόλη της Σάρλοτ Β. Καρολίνα,το 4ο κατά σειρά ελληνοαμερικανικό δημόσιο “charter school”, που λειτουργεί με επιτυχία από το 2004.Ήταν το πρώτο σχολείο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του κ. Σπυρόπουλου.Έτσι,πραγματοποιήθηκε η επικοινωνία με το διευθυντή της Λάρυ Περούλα και τους καθηγητές της Ακαδημίας.Με πρώτο μαθησιακό μάθημα το "Απο τη λογική του Αριστοτέλη στη λογική του ηλεκτρονικού υπολογιστή" οι μαθητέε δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους και κατάφεραν να επικοινωνήσουν ουσιαστικά μεταξύ τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ξεκίνημα αυτής της μαθησιακής αλληλεπίδρασης με την Ακαδημία Σωκράτη,τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά και με την Ακαδημία Αρχιμήδη του Μαϊάμι, με την οποία συνδέθηκαν,χθες το απόγευμα,έχει προκαλέσει ενδιαφέρον και σε σχολεία και πανεπιστήμια άλλων πολιτειών,με τα οποία προγραμματίζεται μια σειρά συνεχών τηλεδιασκέψεων,πάνω σε συγκεκριμένα θέματα των μαθηματικών,της πληροφορικής,της φυσικής και όχι μόνο.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/worwide-kalymnians/parikiaka-nea/213-q-q-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!