Βρίσκεσαι στην Κάλυμνο στο νησί των σφουγγαράδων…

Η Κάλυμνος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ανάμεσα στη Λέρο και στην Κω. Νότια του νησιού απλώνεται το Κρητικό Πέλαγος και στα δυτικά της το Ικάριο Πέλαγος και αιώνες τώρα είναι το νησί με τους καλύτερους δύτες γι’ αυτό δικαίως αποκαλείται το Νησί των Σφουγγαράδων αφού με τέτοια παράδοση στην τέχνη της σπογγαλιείας, δεν θα μπορούσε παρά το νησ...

Η Κάλυμνος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ανάμεσα στη Λέρο και στην Κω. Νότια του νησιού απλώνεται το Κρητικό Πέλαγος και στα δυτικά της το Ικάριο Πέλαγος και αιώνες τώρα είναι το νησί με τους καλύτερους δύτες γι’ αυτό δικαίως αποκαλείται το Νησί των Σφουγγαράδων αφού με τέτοια παράδοση στην τέχνη της σπογγαλιείας, δεν θα μπορούσε παρά το νησί να είναι ο παράδεισος των δυτών.

Λιγοστές είναι οι βιοτεχνίες που έχουν απομείνει ακόμα και μαρτυρούν την τέχνη που τόσο καλά έχουν αναπτύξει οι Καλύμνιοι, τα εργαλεία, ο κάματος, το Σκανδάλι, το φόρεμα είναι μερικές αναμνήσεις που θα μας πάνε σε άλλες εποχές.

 

Στα τραπέζια των καφενείων ακόμα θα συναντήσεις δύτες από τότε να μιλούν υπερήφανα για τις βουτιές, τους ακούς και σκέφτεσαι ‘που
είμαι ;’. Βρίσκεσαι στο νησί που με την ναυτοσύνη του έδωσε τα φώτα σε παγκόσμιο επίπεδο για την εξέλιξη των καταδύσεων. Εκεί που αναπτύχθηκε και διαδόθηκε η τέχνη της σπογγαλιείας.

Αξίζει να επισκεφθείς το Ναυτικό Μουσείο και να δεις από κοντά την εξέλιξη της κατάδυσης με το πέρασμα των χρόνων. Άνοιξε την πόρτα στο Αρχαιολογικό μουσείο της Καλύμνου για να δεις τι έδωσε η θάλασσα πίσω στον άνθρωπο ‘Την ¨Κυρά της Καλύμνου΄΄. Μπες στο Καλύμνικο σπίτι και θα πας αρκετά χρόνια πίσω στο παρελθόν, θα καταλάβεις την κουλτούρα τους. Επισκέψου το Μουσείο Θαλασσίων Ευρημάτων Βαλσαμίδη τα ευρήματα, τα οποία θα συναντήσεις προέρχονται από χιλιάδες καταδύσεις στις θάλασσες της γης, περιλαμβάνουν σχεδόν ότι μπορεί κανείς να συναντήσει στο βυθό. Ζήσε την εμπειρία του καταδυτικού φεστιβάλ που διοργανώνετε στο νησί.

Περιπλανήσου στις αποθήκες σφουγγαριών και μάθε για την τέχνη που έζησε επί 2 αιώνες σε αυτό το νησί.

Βούτα μαζί τους για να δεις ναυάγια του καιρού εκείνου, σπηλιές που σφύζουν από χρώματα, υφάλους που έχουν έντονη αιγαιοπελαγίτικη ζωή, κάθετους τοίχους γεμάτους με ζωή αλλά μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το σκάφανδρο, μην ξεχάσεις να αισθανθείς για λίγο σφουγγαράς.

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/periexomeno/tourists-guide-of-kalymnos/2011-12-10-14-43-04/155-2011-12-22-23-09-37


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!