«Συννεφιά» στα νησιά

«Συναίνεσε» σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών, στην απαίτηση της «Τρόικας» για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου!Παρότι επισήμως δεν υπάρχουν επί του θέματος ανακοινώσεις, θεωρείται ότι η κατάργηση είναι «τελειωμένη» υπόθεση, παρά τις όποιες δεσμεύσεις και διαψεύσεις υπήρξαν το προηγούμε...

«Συναίνεσε» σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών, στην απαίτηση της «Τρόικας» για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου!

Παρότι επισήμως δεν υπάρχουν επί του θέματος ανακοινώσεις, θεωρείται ότι η κατάργηση είναι «τελειωμένη» υπόθεση, παρά τις όποιες δεσμεύσεις και διαψεύσεις υπήρξαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Μόνο με θαύμα, μπορούν να διασωθούν οι μειωμένοι συντελεστές, δήλωσε χθες στη «Ροδιακή» τοπικός πολιτικός παράγοντας, ευελπιστώντας ότι κάτι μπορεί να γίνει στο παραπέντε. Για το θέμα πάντως επικρατεί ιδιαίτερα βαρύ κλίμα στη Ρόδο και στ’ άλλα νησιά του Αιγαίου, εν αναμονή ανακοινώσεων από την κυβέρνηση.
Με βάση πάντως και τις χθεσινές πληροφορίες, θεωρείται θέμα ημερών να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ
Την έντονη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο κατάργησης των συντελεστών εκφράζει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Χ. Κόκκινος, ο οποίος ζητά από τους πολίτες και τους φορείς να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Ειδικότερα αναφέρει τα εξής:
«Η καλλιέργεια φοβικού συνδρόμου, οι απώλειες κοινωνικών κεκτημένων και τα αντιλαϊκά μέτρα , συνεχίζονται. Το ΠΑΣΟΚ έφερε την Τρόικα στη χώρα μας και καθημερινά εξαγγέλλονται και απαιτούνται θυσίες για τον ελληνικό λαό.
Στην χιονοστιβάδα των άδικων και ανάλγητων μέτρων, επανήλθε μέσω «διαρροών» στα αθηναϊκά ΜΜΕ η πρόθεση για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά μας και η αυξημένη αναπροσαρμογή τους και εξίσωσή τους με το ΦΠΑ που ισχύει στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η αύξηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ θα επιφέρει ακόμα ένα πλήγμα στη νησιωτικότητα, στην επιχειρηματικότητα και στα νοικοκυριά λόγω της αύξησης της ακρίβειας. Είναι άδικο και απαράδεκτο να υλοποιηθεί αυτή, η «εχθρική» για τα νησιά μας, πρόθεση.

Σε αυτή την κρίσιμη ώρα απαιτείται να ενώσουμε όλοι τη φωνή μας και τη δύναμή μας. Να στείλουμε το μήνυμα στην κεντρική εξουσία και στην ξενόφερτη Τρόικα ότι οι κάτοικοι των νησιών μας έχουν δικαιώματα και όχι μόνο υποχρεώσεις. Προσφέρουν πολλά στον τόπο την ίδια ώρα που εκλείπουν οι νησιωτικές πολιτικές. Αναζητούνται κίνητρα και όχι διωγμοί.
Καλούμε:
-Την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κατάργηση του ευνοϊκού μέτρου για τα νησιά μας μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ
-Τους βουλευτές των νησιών μας να μην συντελέσουν σε αυτή την εγκληματική για τα νησιά μας πράξη.
-Τους ενεργούς πολίτες στα νησιά μας και τους θεσμικούς παράγοντες (αυτοδιοίκηση, συνδικαλιστικούς και παραγωγικούς φορείς κλπ) να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να αντισταθούμε σε ενέργειες που μας «κλέβουν» τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.
Χαράλαμπος Κόκκινος».

ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ
ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ
Για το ίδιο θέμα, ανακοίνωση εξέδωσαν οι νομαρχιακές επιτροπές Δωδεκανήσου και Βορείου Αιγαίου του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία τονίζουν, ότι ο μόνος τρόπος να σωθούν οι συντελεστές είναι να ξεσηκωθούν οι νησιώτες.

Αναφέρονται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τα εξής:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος, εδώ και ένα χρόνο, είχε αναδείξει τον κίνδυνο κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας. Στις 30/12, απαντώντας σε σχετική τοποθέτηση νησιωτών κυβερνητικών βουλευτών, είχαμε σημειώσει σε σχετική μας ανακοίνωση, ότι: “το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, έχει τεθεί και μάλιστα όχι ως "πρόταση του ΔΝΤ",

Έχει τεθεί, από τους κυβερνητικούς παράγοντες, που συνομιλούν με τους ελεγκτές του ΔΝΤ!”
Την ίδια περίοδο, με δυο ερωτήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε φέρει το θέμα στην βουλή, όταν ο τότε αρμόδιος υπουργός, αλλά και τοπικοί βουλευτές, έδιναν καθησυχαστικές απαντήσεις, αν και γνώριζαν ότι αυτό είχε ψηφιστεί και από τους ιδίους!
Σήμερα, το σύνολο των κυβερνητικών βουλευτών, δηλαδή των νησιωτών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εκφράζουν την αντίθεσή τους, στην επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών!

Κοροϊδεύουν κατάμουτρα τους νησιώτες!
Γίνεται πλέον σαφές, ότι η εντολοδόχος της ΤΡΟΙΚΑΣ ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει κατά γράμμα όλες τις καταστροφικές διατάξεις του μνημονίου, αδιακρίτως κόστους και συνεπειών, ιδιαίτερα στην παραμεθόρια περιοχή. Επισημαίνουμε ότι ο συντελεστής ΦΠΑ δεν είναι χάρισμα στους νησιώτες, αλλά αναγκαίο αντιστάθμισμα στα υψηλά μεταφορικά και τη δυσκολία διαβίωσης, ιδιαίτερα σε μικρά νησιά του Αιγαίου.
Γι αυτό αποκτά ιδιαίτερη αξία η συνολική πάλη για την ανατροπή της κυβέρνησης των τραπεζών –ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-και ΛΑΟΣ!

Εμείς λέμε: Ο μόνος τρόπος για να μην καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ, είναι η κυβέρνηση να βρει απέναντί του όλους τους κατοίκους του Αιγαίου.
Τους μαζικούς φορείς, τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις των εργαζομένων, τους συνεταιρισμούς, αλλά και κινήσεις των πολιτών των νησιών που πρέπει να σημάνουν συναγερμό. Αυτοί είναι που θα δώσουν στην κυβέρνηση του μνημονίου την απάντηση που της αρμόζει!».

Πηγή : Ροδιακή

Πηγή http://www.tzivaerikalymnos.com/eidhseis/hot-news-greece/112-2011-12-18-20-08-52


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!