Εμείς και ο κόσμος: Βρείτε το «αποτύπωμά» σας στη Γη

Ο άνθρωπος εξελίσσεται διαρκώς από τη στιγμή που γεννιέται μέχρι τη στιγμή που πεθαίνει. Το ίδιο συμβαίνει με τη Γη: από την εποχή των δεινοσαύρων φτάσαμε στην εποχή των γρήγορων συνδέσεων στο Διαδίκτυο.

Ο πλανήτης μας έχει ζωή περίπου 4,5 δισ. ετών. Πόσο, όμως, έχει αλλάξει το διάστημα που μας φιλοξενεί - δηλαδή από τότε που γεννηθήκαμε έως σήμερα;

Το BBC δημιούργησε το Your Life on Earth, μια πρωτοποριακή διαδραστική εφαρμογή που δίνει στον καθένα τη δυνατότητα να μάθει όλα όσα έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια της ζωής του, να συγκριθεί με άλλα είδη και να μάθει πόσο έχει αλλάξει ο κόσμος γύρω του από τη στιγμή της γέννησής του.

Για να ξεκινήσετε την εξερεύνηση της ζωής σας στη Γη, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του BBChttp://www.bbc.com/earth/story/20141016-your-life-on-earth, καταχωρίστε τις προσωπικές πληροφορίες σας (ημερομηνία γέννησης, φύλο και ύψος) και... αρχίστε το ταξίδι.

Πλοηγούμενοι στην εφαρμογή θα ανακαλύψετε πόσο και πώς έχει προχωρήσει η ζωή στη Γη παράλληλα με τη δική σας ζωή και θα μάθετε πληροφορίες όπως πόσες φορές έχει χτυπήσει η καρδιά σας και πόσο μακριά έχετε ταξιδέψει μέσα στο Διάστημα.

Ακόμη, μπορείτε να συγκριθείτε με άλλα έμβια όντα (και να μάθετε, για παράδειγμα, πόσες φορές έχει χτυπήσει η καρδιά μιας συνομήλικης με εσάς φάλαινας), να πληροφορηθείτε την ηλικία που θα είχατε αν ζούσατε σε άλλον πλανήτη και να ανακαλύψετε πόσους... συγγενείς θα είχε μια μύγα (ή ένα ποντίκι ή ένας πιγκουίνος ή ένα κουνέλι ή μία φάλαινα-δολοφόνος) που βρίσκεται στην ηλικία σας.

Επίσης, θα μάθετε πόσες μεγάλες εκρήξεις ηφαιστείων και πόσοι σεισμοί έχουν γίνει από τότε που γεννηθήκατε και θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τα αποθέματα τροφής ανά κάτοικο με βάση πάντα τη δική σας πορεία επάνω στον πλανήτη.

πηγή: http://www.tanea.gr/

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!