Βρήκαν στην Κολομβία το ναυάγιο της γαλέρας Σαν Χοσέ -Ηταν γεμάτη χρυσάφι και σμαράγδια

«Μεγάλα νέα! Βρήκαμε τη γαλέρα Σαν Χοσέ». Με αυτή την ανάρτηση στο Twitter, ο πρόεδρος της Κολομβίας ανακοίνωσε τη σημαντική εξέλιξη.

Ο Χουάν Μανουέλ Σάντος μιλούσε για την ισπανική γαλέρα που είχε βυθιστεί στα ανοιχτά της ακτής Καρταχένα, το 1708. Θεωρείται πως ήταν γεμάτη σμαράγδια και χρυσά και ασημένια νομίσματα.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρηθεί, όπως έγραψε ακόμη ο πρόεδρος της Κολομβίας. Εκτιμάται ότι ο θησαυρός της γαλέρας προσεγγίζει το ένα εκατομμύριο λίρες.


Το πλοίο ήταν μέρος του στόλου του βασιλιά Φιλίππου Ε', καθώς πολεμούσε ενάντια στους Αγγλους, στον Πόλεμο της Ισπανικής Διαδοχής. Εδώ και δεκαετίες υπάρχει μία δικαστική διαμάχη, της κολομβιανής κυβέρνησης με την αμερικανική ναυαγοσωστική εταιρεία Sea Search Armada, σχετικά με την ιδιοκτησία του ναυαγίου.

Οι δύο πλευρές, που συνεργάζονταν, είχαν αποφασίσει να μοιραστούν τα όποια έσοδα. Στη συνέχεια όμως, η κυβέρνηση της Κολομβίας ανακοίνωσε ότι όποιος θησαυρός βρεθεί, θα ανήκει στην ίδια.

Το 2011 ένα δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι η γαλέρα είναι ιδιοκτησία του κολομβιανού κράτους.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!