Το FBI θα «τσιμπάει» υπόπτους μέσα από τα social media

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν πρωταρχική πηγή πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών, επειδή μέσω αυτών 'απαντά' ο πολύς κόσμος σε σημαντικά γεγονότα, με αποτέλεσμα να μπορούν να διαφανούν οι προθέσεις του για τον πιθανό τρόπο αντιμετώπισης, εν εξελίξει, καταστάσεων», γράφει το έγγραφο Αίτησης Πληροφοριών που εξέδωσε το FBI στις 19 Ιανουαρίου.

Σκοπός της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών είναι, όπως έγραψε το Russia Today (RT), σύντομα να καταφέρουν να «αδειοδοτηθούν» ώστε να χτυπάει συναγερμός (alert) εάν κι εφόσον κάποιος από τους χρήστες Facebook ή Twitter πουν ή μιλήσουν για ο,τιδήποτε «ύποπτο» -σύμφωνα με το FBI.

Βέβαια, ήδη, σύμφωνα με την Jennifer Lynch από το Electronic Frontier Foundation, η οποία μίλησε στο newscientist.com, «το πληροφοριακό υλικό των χρηστών (personal-discussion data) μπορεί να «τσιμπηθεί» από την εκάστοτε αρχή που θα το θεωρήσει ύποπτο, μια και παραμένει στα αρχεία των συγκεκριμένων ιστοτόπων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι ύποπτες πληροφορίες θα φυλάσσονται στα αρχεία του FBI και η τοποθεσία όπου βρίσκεται ο/η ύποπτος/η θα αναβοσβήνει σε παγκόσμιο χάρτη που θα έχουν στη διάθεσή τους οι πράκτορες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!