Τι περιέχει το μυστηριώδες κρυπτογραφημένο αρχείο της wikiLeaks;

Ο ιστότοπος WikiLeaks άρχισε δημοσκόπηση στο Twitter ζητώντας τη γνώμη των συνδομητών σχετικά με τη δημοσίευση στο Internet του πλήρους … περιεχομένου των αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων που έχει στην κατοχή του. χωρίς προηγούμενη επεξεργασία ώστε να έχουν απαλειφθεί τα ονόματα των ενεχομένων προσώπων. 
Η απειλή λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπ΄όψιν από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο χαρακτήρισε χθες “ανεύθυνη, απρόσεκτη και επικίνδυνη” τη στάση του ιστότοπου που ειδικεύεται στη δημοσίευση απορρήτων ντοκουμέντων. 
“Ο WikiLeaks μάς ειδοποίησε για επικείμενη δημοσίευση πληροφοριών και για την πρόθεσή του να συνεχίσει να αναρτά απόρρητα έγγραφα. Ωστόσο ο WikiLeaks αγνόησε το αίτημά μας να μην αναρτήσει ή δημοσιοποιήσει οποιοδήποτε αμερικανικό έγγραφο έχει στην κατοχή του”, δήλωσε χθες η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ. 
Ο ιστότοπος WikiLeaks έδωσε χθες στη δημοσιότητα ένα μυστηριώδες κρυπτογραφημένο αρχείο, το περιεχόμενο του οποίου δεν είναι γνωστό, αφού ανακοίνωσε στο Twitter ότι επίκειται “μία σημαντική ανακοίνωση”. 

Ο ιστότοπος δεν έδωσε στοιχεία για το περιεχόμενο του αρχείου το οποίο δεν είναι δυνατόν να ανοίξει χωρίς ένα “κλειδί”. Αυτό το “κλειδί” θα δοθεί την κατάλληλη στιγμή, ανακοίνωσε ο WikiLeaks. 

Ενδέχεται ο WikiLeaks να ετοιμάζεται να δώσει στη δημοσιότητα ανεπεξέργαστα έγγραφα, χωρίς την προηγούμενη απάλειψη ονομάτων, αντίθετα με την πρακτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα για τα περίπου 20.000 έγγραφα που δημοσιεύθηκαν από τον περασμένο χρόνο από τον ιστότοπο σε συνεργασία με τις εφημερίδες New York Times, The Guardian, Der Spiegel, Le Monde και El Pais. 

Λίγες ώρες μετά την έναρξη της δημοσκόπησης στο Twitter, εκτιμήσεις έφεραν το αποτέλεσμα να διαμορφώνεται τελικά στο 100 “υπέρ” και 1 “κατά” της δημοσίευσης ανεπεξέργαστων στοιχείων. Ο WikiLeaks έχει περί το ένα εκατομμύριο “followers”, δηλαδή συνδρομητές στον λογαριασμό του ιστότοπου στο Twitter. 

Η δημοσίευση του κρυπτογραφημένου αρχείου έρχεται τη στιγμή που ο WikiLeaks δημοσίευσε αυτήν την εβδομάδα νέα σειρά 134.000 αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων. 

Οι αμερικανικές αρχές προειδοποίησαν ότι ο WikiLeaks θέτει ζωές σε κίνδυνο δημοσιεύοντας ονόματα πηγών πληροφοριών, πράγμα που ο ιστότοπος διαψεύδει. 

Ακολούθησε αντιπαράθεση ανάμεσα στο WikiLeaks και τη βρετανική εφημερίδα The Guardian, δημοσιογράφος της οποίας κατηγορήθηκε ότι αποκάλυψε κωδικό που έπρεπε να παραμείνει μυστικός και επιτρέπει την πρόσβαση στην πλήρη, μη επεξεργασμένη, μορφή των αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων. Η βρετανική εφημερίδα απέρριψε, με χθεσινή της ανακοίνωση, οποιοδήποτε ισχυρισμό την καθιστά υπεύθυνη για τη δημοσίευση ανεπεξέργαστων διπλωματικών τηλεγραφημάτων.

i-reportergr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!