Το απόρρητο του Διαδικτύου αίρεται μόνο για απειλή κατά της ζωής & όχι για δυσφημιστικά σχόλια...

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε στη Συνέντευξη Τύπου στο Κυπριώτης Πανόραμα για τη λειτουργία του Διαδικτύου και τους πιθανούς κινδύνους γύρω από τη λειτουργία του ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας δίωξης Οικονομικού εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης .

Ειδική αναφορά έγινε όπως ήταν φυσικό στο απόρρητο του διαδικτύου και στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο (καποιοι κάνουν λόγο για νομοθετικό κενό ως προς αυτό).

Όπως διευκρίνησε ο κ. Σφακιανάκης απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα για τα δυσφημιστικά σχόλια που γράφονται στο διαδίκτυο και περί δίωξης της ανωνυμίας, πως "δεν μπορούν να κάνουν άρση του απορρήτου για θέματα συκοφαντικής δυσφήμισης..." που είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα (άστε που τέτοιες περιπτώσεις είναι κάποιες χιλιάδες Πανελλαδικά...) Παρά μόνο για απειλή ζωής (που είναι κακουργηματική πράξη).

Αναφέρθηκε επίσης στην γνωστή γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρ. Πάγου Ιωάννη Τέντε περί δίωξης της ανωνυμίας όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι αλλά όπως συμπλήρωσε εφόσον οι πάροχοι προβάλλουν ως επιχείρημα της άρνησης τους να δώσουν ηλεκτρονικές διευθύνσεις το απόρρητο του διαδικτύου η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ασχολείται μόνο με τις κακουργηματικές παραβάσεις...

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011 και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Κολοσσός» του ξενοδοχείου «Πανόραμα Κυπριώτης»** ημερίδα με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο – Cyberbullying».

Την ημερίδα συνδιοργανώνουν η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Δήμος Κω, η ΔΗΚΕΚΥΔ και ο Οργανισμός Παιδικών Σταθμών.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο Μανώλης Σφακιανάκης  και οι συνεργάτες του καθώς και η ψυχολόγος κυρία Γεωργία Σιδέρη. Παράλληλα, θα στηθεί εργαστήριο πληροφορικής στο οποίο θα γίνει επίδειξη δυνατοτήτων και καλών πρακτικών ασφαλούς πλοήγησης.

Στο τέλος της ημερίδας 50 εκ των συμμετεχόντων θα συμμετέχουν σε τεστ αξιολόγησης με ερωτήσεις σχετικές με το αντικείμενο της ημερίδας και θα λάβουν βεβαίωση. Επίσης, θα διεξαχθεί κλήρωση, όπου θα κληρωθεί κάποιο gadget.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εκδήλωση αν αναλογιστεί κανείς ότι ο εθισμός των παιδιών, των εφήβων της Κω και όχι μόνο είναι σε πολύ υψηλά ποσοστά. Για το λόγο αυτό σας αποστέλλουμε έντυπο, ηχητικό και οπτικό υλικό προώθησης της ημερίδας και σας παρακαλούμε θερμά να προβάλετε σε εθελοντική βάση την ημερίδα και τους σκοπούς της.

aegeanews.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!