Μήνυση σε ροδίτικο blog!!

«Οταν λέγονται... λύνονται» ήταν το μότο του ιδρυτή και διαχειριστή γνωστού blog στο νησί, από τα πλέον δημοφιλή, που δεν θα φανταζόταν ίσως, ότι εξαιτίας αναρτήσεων τρίτων, τις οποίες δεν «φίλτραρε» και δεν διέγραφε, με συκοφαντικό και δυσφημηστικό περιεχόμενο, θα βρισκόταν πλέον στη δυσάρεστη θέση του μηνυόμενου.
Πιο συγκεκριμένα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου υποβλήθηκε, από μια κάτοικο του νησιού, η πρώτη μήνυση κατά παντός υπευθύνου διαχειριστή και χρήστη συγκεκριμένου blog για τις αξιόποινες πράξεις της συκοφαντικής δυσφήμησης και της εξυβρίσεως και δη δια του τύπου. 
Την 17η Ιουνίου 2011 αναρτήθηκε στο ιστολόγιο ανώνυμη καταγγελία με την οποία η συγκεκριμένη γυναίκα φερόταν ως ταχυδρομική πράκτορας να μην εκτελεί ευσυνειδήτως τα καθήκοντά της που περιείχε και εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Τη συγκεκριμένη ανάρτηση σχολίασαν με εξαιρετικά δυσμενή τρόπο και με τη χρήση εξυβριστικών ισχυρισμών, εξαιρετικά απεχθών για τη γυναίκα, 9 ανώνυμοι χρήστες.
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της κ. Δημήτρης Αποστολάς αναφέρει στη μήνυση τα εξής:
«Είναι αληθές πως κατ' αρχήν τα ιστολόγια (blogs) είναι διαδικτυακά ημερολόγια που περιλαμβάνουν υπερζεύξεις (hyperlinks) και καταχωρήσεις απόψεων. Οι καταχωρήσεις σε ένα διαδικτυακό ημερολόγιο εμφανίζονται κατά χρονολογική σειρά, με τις πιο πρόσφατες προσθήκες να παρουσιάζονται πρώτες. Τα διαδικτυακά ημερολόγια έχουν ως «βασική μονάδα» τους τις καταχωρήσεις και όχι τις εκάστοτε «σελίδες» (pages), όπως συμβαίνει με τους «παραδοσιακούς» ιστότοπους (websites). Ο κάτοχος - διαχειριστής του διαδικτυακού ημερολογίου (blogger), ο οποίος λόγω του εξειδικευμένου λογισμικού τους δεν είναι ανάγκη να διαθέτει ιδιαίτερο τεχνικό υπόβαθρο για να το ενημερώνει ή να το διατηρεί, καταγράφει, ανακοινώνει και καταθέτει τις απόψεις του για διάφορα ζητήματα που τον απασχολούν και που αυτός επιλέγει, ενώ τα ιστολόγια είναι δυνατό να συνδέονται με άλλους ιστότοπους, ιστοσελίδες και άλλα blogs και πολλά επιτρέπουν στους αναγνώστες τους, ανταποκρινόμενοι στα ερεθίσματα που λαμβάνουν από την αναγνώριση των απόψεων του κατόχου - διαχειριστή του ιστολογίου, να απαντήσουν στις απόψεις του γράφοντος, ανακοινώνοντας στο ίδιο ιστολόγιο τα δικά τους σχόλια, τα οποία είναι επίσης αναγνώσιμα καθώς και να σχολιάσουν την αρχική θέση του κατόχου - διαχειριστή. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται οι συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων μεταξύ του κατόχου και των αναγνωστών. Τα ιστολόγια τα συντηρούν οι χρήστες τους, οι οποίοι αποκαλούνται bloggers, και σε αυτά μπορεί να παρουσιάζουν την προσωπική τους εμπειρία και άποψη για γεγονότα που τους απασχολούν, ως μέλη ενός κοινωνικού συνόλου, να μοιράζονται τεχνογνωσία σχετικά με διάφορα θέματα και να συμμετέχουν ή να εκκινούν συζητήσεις για πολυποίκιλα θέματα (κοινωνικά, πολιτικά, αθλητικά, καλλιτεχνικά, επαγγελματικά, ταξιδιωτικά κ.λπ.). Εκ των ανωτέρω συνάγεται πως κατά κανόνα, ο σκοπός της δημιουργίας και ο προορισμός της λειτουργίας των ιστολογίων (blogs) δεν είναι η διάδοση πληροφοριών με σκοπό τη μαζική ενημέρωση, αλλά η ανταλλαγή απόψεων, ιδεών, σκέψεων και αναλύσεων. 
Στην προκειμένη περίπτωση όμως, το φερόμενο ως ιστολόγιο (blog) δεν έχει μορφή ακραιφνούς διαδικτυακού ημερολογίου, αλλά στην πραγματικότητα λειτουργεί με τη δομή του «παραδοσιακού ιστότοπου» (website), όπου υπάρχουν θεματικές ενότητες και δη με ειδησεογραφικό περιεχόμενο (βλ. ενότητα «ΝΕΑ») πλαισιωμένο μάλιστα από φωτογραφικό υλικό και μαγνητοσκοπήσεις. Περαιτέρω υπάρχουν banner με διαφημίσεις καθώς και διασυνδέσεις που παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους. Η δε ανάρτηση των παραπόνων, καταγγελιών, απόψεων και ειδήσεων δεν γίνεται απευθείας, αλλά αφού πρώτα περιέλθουν εις γνώση του κατόχου - διαχειριστή του ιστολογίου (blog) μέσω του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου. Ως εκ τούτου προσομοιάζει στην πραγματικότητα περισσότερο με διαδικτυακό έντυπο, το οποίο είναι προφανές πως έχει αντικείμενο την ενημέρωση και διάδοση ειδήσεων και εν γένει πραγματικών περιστατικών».
Διατείνεται μάλιστα ότι ο κάτοχος και διαχειριστής του ιστολογίου (blog) συμμετείχε στις αξιόποινες πράξεις, αφενός μεν, αναρτώντας την ψευδή καταγγελία, που έλαβε μέσω του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου, συνοδεύοντάς την μάλιστα με φωτογραφία που απεικονίζει ένα νεκρό περιστέρι κάτω από το λογότυπο των Ελληνικών Ταχυδρομείων «ΕΛΤΑ» (που καταδεικνύει την υιοθέτηση της άποψης του καταγγέλλοντος), ενώ επίσης δεν έχει φροντίσει μέχρι και σήμερα να αφαιρέσει από το ιστολόγιό του, όλες τις εξυβριστικές σε βάρος της εντολέως του φράσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η προκαταρκτική εξέταση θα ανατεθεί στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Δημοκρατική


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!