Οι λέξεις LOL, OMG και Twittersphere εντάχθηκαν στο λεξικό της Οξφόρδης

Καταλαβαίνουμε το πόσο έχει επηρεάσει το διαδίκτυο και η geek κουλτούρα τη ζωή μας, όταν βρίσκουμε λέξεις όπως «LOL» και «Twittersphere» στο λεξικό της Οξφόρδης (Oxford Dictionary)...

Εδώ και μερικές ημέρες, η online έκδοση του λεξικού αναβαθμίστηκε και πλέον περιέχει τις αγαπημένες μας λέξεις LOL, OMG, ZOMG και Twittersphere. Σύμφωνα με το blog του δημοφιλούς λεξικού, «ο κόσμος των υπολογιστών και της κοινωνικής δικτύωσης εξακολουθεί να έχει σημαντική επιρροή στην αγγλική γλώσσα.» Άλλωστε, λέξεις όπως »social graph», «permalink», «lifehack» και «lappy» έχουν ήδη συμπεριληφθεί στον επίσημο κατάλογο λέξεων.
Συμπέρασμα; Με το τέλος αυτής της εβδομάδας, οι νεοεισαχθέντες λέξεις θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επίσημα έγγραφα αφού έχουν ήδη εμφανιστεί στο on-line λεξικό της Οξφόρδης.
Συνεπώς, θα πρέπει να περιμένουμε να ανανεωθούν τα λεξικά της Google και των εφαρμογών επεξεργασίας κειμένου, ώστε να εξαφανιστεί (επιτέλους) η ενοχλητική κόκκινη γραμμή κάτω από τις λέξεις αυτές. LOL!
gugoo.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!