Ιμάμης τα βάζει με τον Άγιο Βασίλη!

Ανεντιμότητα καταλογίζει στον Άγιο Βασίλη ένας Τούρκος ιμάμης, επειδή χρησιμοποιεί τις καπνοδόχους για να αφήσει τα δώρα στα σπίτια, αντί να μπαίνει από την πόρτα, όπως γράφει σήμερα ο τουρκικός Τύπος.

Η Τουρκία, επισήμως χώρα με πληθυσμό κατά 99% μουσουλμανικό, δεν γιορτάζει τα Χριστούγεννα και θρησκευτικοί κύκλοι καλούν συχνά τους πιστούς να μην τηρούν τα χριστιανικά τελετουργικά.

«Ο Άγιος Βασίλης μπαίνει από τα παράθυρα και τα τζάκια. Αν ήταν έντιμος, θα έμπαινε από την πόρτα. Σε εμάς από εκεί μπαίνει», είπε ο Σουλεϊμάν Γενιτσερί, ιμάμης στην πόλη Κεσάννη της βορειοδυτικής Τουρκίας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ».

Σύμφωνα με το μύθο, το πρόσωπο του Άγιου Βασίλη έχει εμπνεύσει ο Άγιος Νικόλαος, επίσκοπος και προστάτης των παιδιών στην αρχαία πόλη Μύρα, στην επαρχία Αττάλεια της νότιας Τουρκίας, ο οποίος έζησε τον 1ο αιώνα μ.Χ. στην Ανατολία.

Ο ιμάμης δήλωσε ότι το Κοράνι καλεί τους πιστούς να εισέρχονται στο σπίτι τους «από την πόρτα» και υπενθύμισε στους μουσουλμάνους ότι τα «Χριστούγεννα δεν είναι δική μας γιορτή» καλώντας τους κυρίως να μην καταναλώσουν αλκοόλ.

newsbeast.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!