Βαρυσήμαντη έρευνα για το γέμισμα της χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας

Διεθνής ερευνητική ομάδα κτηνιάτρων ολοκλήρωσε συγκριτική μελέτη για τη βέλτιστη τεχνική που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για να κλείσει μια γεμισμένη και ξεκοκαλισμένη γαλοπούλα.
Εφαρμόζοντας τη μέθοδο που προτείνουν, «θα μπορέσετε να εντυπωσιάσετε συγγενείς και φίλους στο χριστουγεννιάτικο δείπνο, αλλά και να τους δείξετε τις χειρουργικές σας ικανότητες».

«Οι οδηγίες για το ξεκοκάλισμα και το γέμισμα της γαλοπούλας είναι ευρέως διαθέσιμες, ποιος όμως είναι ο καλύτερος τρόπος να την κλείσει κανείς;». Με αυτό το κρίσιμο ερώτημα ξεκινά η δημοσίευση στην κτηνιατρική επιθεώρηση Veterinary Record.

Η ερευνητική ομάδα από τη Σουηδία, το Βέλγιο και τη Γερμανία προχώρησε σε μια τυχαιοποιημένη μελέτη με 15 γαλοπούλες, οι οποίες «ξεκοκαλίστηκαν, γεμίστηκαν και ψήθηκαν σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές των Υπηρεσιών Ασφάλειας Τροφίμων και Ελέγχων του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας».

Οι ερευνητές δοκίμασαν τέσσερις τεχνικές ραφής, από τις οποίες οι τρεις βασίζονται σε χειρουργικά ράμματα και η μία χρησιμοποιεί χειρουργικούς συρραπτήρες για το δέρμα.

Συγκρίνοντας τις «αλλοιώσεις του δέρματος» και τα «αισθητικά αποτελέσματα» για κάθε τεχνική, οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το συρραπτικό είναι η καλύτερη λύση.

Το πρόβλημα με τα ράμματα, εξηγούν, είναι ότι παρασύρουν το δέρμα και το κρέας όταν αφαιρούνται, ενώ αντίθετα οι συρραπτήρες αφήνουν άθικτο το πτηνό.

Η ερευνητική ομάδα επισημαίνει πάντως ότι τα βιοδιασπώμενα ράμματα δεν θα προκαλούσαν προβλήματα αν κανείς τα κατάπινε κατά λάθος, ενώ στην περίπτωση των συρραπτήρων ο μάγειρας πρέπει να σιγουρευτεί ότι τους έχει αφαιρέσει όλους.

tromaktiko


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!