Προσπάθησε να φτιάξει πυρηνικό αντιδραστήρα στην κουζίνα του

Ένας άνεργος Σουηδός συνελήφθη επειδή προσπάθησε να κατασκευάσει έναν πυρηνικό αντιδραστήρα στην... κουζίνα του σπιτιού του ενώ κατέγραφε τις "απόπειρές" του να πετύχει πυρηνική έκρηξη και στο Ίντερνετ.

Ο Ρίτσαρντ Χαντλ, 31 ετών, από το Άνγκελχολμ της νότιας Σουηδίας, είχε καταφέρει να αγοράσει διάφορα υλικά μέσω του διαδικτύου. "Ήμουν περίεργος να δω αν κάτι τέτοιο ήταν εφικτό, πρόκειται απλά για ένα χόμπι", είπε ο ίδιος ο Χαντλ που μέχρι πρόσφατα εργαζόταν σε ένα εργοστάσιο συστημάτων εξαερισμού.

Ο Χαντλ κατέγραφε τις προσπάθειές του στο μπλογκ του και στη σελίδα του στο Facebook. Έφτασε μέχρι το σημείο να αναμίξει διάφορες χημικές ουσίες σε ένα σκεύος μαγειρικής: αμερίκιο, ράδιο, βηρύλλιο και θειικό οξύ.

Η "τήξη", όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος στο μπλογκ του, έγινε πριν από 3 με 4 μήνες "αλλά η αστυνομία έφτασε πριν από δύο εβδομάδες". Μετά το επεισόδιο αυτό περιγράφει ότι "καθάρισε την ακαταστασία και το σκεύος" και αγόρασε και άλλο ράδιο για να συνεχίσει τα πειράματα.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας της Ακτινοβολίας αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι οι αρχές ερεύνησαν το σπίτι του Χαντλ στις 20 Ιουλίου αφού πληροφορήθηκαν ότι χειριζόταν πυρηνικά υλικά με μη ασφαλή τρόπο. Δεν διαπιστώθηκαν όμως αυξημένα επίπεδα ακτινοβολίας στο διαμέρισμα, ούτε κάποιος από τους γείτονες είχε εκτεθεί σε ακτινοβολία.

Ο Χαντλ περιέγραψε λακωνικά την έρευνα στο σπίτι του, με τη φράση: "Το σχέδιο ματαιώθηκε". Συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα, μολονότι παραμένει "ύποπτος" ως παραβάτης του νόμου περί ασφαλούς ακτινοβολίας.

sigmalive.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!