Βαριά τραύματα στο κεφάλι για τους ήρωες του Αστερίξ!

Παρά τις γροθιές που δέχονται βροχή οι ήρωες στα βιβλία της σειράς του Αστερίξ, καταφέρνουν να ξεπερνούν τα τραύματα χωρίς πρόβλημα, εκτιμά ομάδα νευροχειρούργων που εξέτασε την κλινική εικόνα των θυμάτων.
Τα θύματα των χτυπημάτων, 704 στο σύνολο, είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία τους άντρες και κυρίως Ρωμαίοι, με τους Γαλάτες, τους πειρατές και άλλες φυλές να ακολουθούν.
 
Οι Γαλάτες ήταν αυτοί που σήκωναν περισσότερο το χέρι, κυρίως ο Αστερίξ και ο Οβελίξ, συνήθως με τη βοήθεια του μαγικού δυναμωτικού ζωμού.
 
Οι ερευνητές κατέγραψαν 390 σοβαρά τραύματα, 89 μέτριας έντασης και 225 ελαφρότερα, σε καμία περίπτωση όμως δεν υπήρξαν θάνατοι ή μόνιμοι τραυματισμοί πέρα από κάποιες παροδικές περιπτώσεις αφασίας και απώλειας προσανατολισμού.
 
Τα θύματα, εξηγούν οι ερευνητές, εμφάνιζαν συνήθως περικογχικές εκχυμώσεις (γύριζαν τα μάτια τους ανάποδα) και προσωρινή παράλυση στη γλώσσα, συμπτώματα που είναι συνηθισμένα σε περιπτώσεις τραυματισμού στο κεφάλι.
 
Σημειώνουν μάλιστα ότι τα κράνη παρείχαν καλή προστασία στα θύματα των επιθέσεων, αφήνουν δε ανοιχτό το ενδεχόμενο για συγκριτική έρευνα με αμερικανικά κόμικ (ο Αστερίξ είναι φυσικά γαλλικό) όπως ο Ροζ Πάνθηρας.
 
Η έρευνα δημοσιεύεται στο Acta Neurochirurgica.
newsit.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!