Είσαι νέος και χρωστάς; Έχεις αυτοπεποίθηση!

Μάλλον οι νέοι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται αρκετή αυτοπεποίθηση αφού σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, χρέη και τρέχοντες λογαριασμοί, τους κάνει να νιώθουν καλύτερα επειδή αυτό σημαίνει... ανεξαρτησία.

Μπορεί να χρωστάς της... Μιχαλούς όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα σε πάρει από κάτω αλλά το αντίθετο. 

«Τα χρέη μπορεί να λειτουργήσουν θετικά για τους νέους ανθρώπους - μπορούν να τους βοηθήσουν να επιτύχουν στόχους που δεν θα πετύχαιναν διαφορετικά, όπως η πανεπιστημιακή μόρφωση. Φτάνει να μην ξεπερνάνε τα όρια και να υπάρχει η προοπτική της εξυπηρέτησής τους», εξήγησε η καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο πολιτειακό πανεπιστήμιο τουΟχάιο, Ρέιτσελ Ντιούερ. 

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσίευσε το Βήμα, στις ηλικίες 18-27 μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση έχουν όσοι χρωστούν σε πιστωτικές κάρτες και δάνεια συγκριτικά με όσους δεν έχουν τέτοιες υποχρεώσεις. 

Το ίδιο όμως δεν ισχύει για την ηλικιακή ομάδα 28-34 καθώς αισθάνεται άγχος υπό την πίεση των χρεών.

«Πιστεύαμε ότι το δάνειο για το πανεπιστήμιο θα λειτουργούσε θετικά επειδή θεωρείται επένδυση για το μέλλον και τα χρέη από πιστωτικές αρνητικά. Αλλά παραδόξως διαπιστώσαμε ότι και τα δύο είδη χρεών είχαν θετικά αποτελέσματα στους νέους. Αυξάνουν την αυτοπεποίθησή τους και το αίσθημα της αυτονομίας», προσέθεσε η κ. Ντιούερ.

«Τα χρέη μπορεί να λειτουργούν θετικά για τους νέους αλλά συνοδεύονται από σημαντικούς κινδύνους. Οι νέοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το χρέος θετικά και όχι ως πιθανό πρόβλημα στη ζωή τους». Τόνισε.

Ακόμη, η ψυχολογική επιρροή των χρεών εξαρτάται και από την οικονομική δυνατότητα των νέων. 

Παραδείγματος χάριν, μεγαλύτερη ικανοποίηση έπαιρναν εκείνοι που βρίσκονταν στο τελευταίο 25% του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος ενώ όσοι άνηκαν σε ανώτερες τάξεις δεν επηρεάζονταν από λογαριασμούς.

«Τα χρέη δεν επηρεάζουν θετικά τους νέους με μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια και περισσότερες επιλογές στη διάθεσή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ντιούερ.

cosmo.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!