Διαστημική μπύρα

Η πρώτη μπύρα που θα είναι πόσιμη στο διάστημα είναι πλέον γεγονός αποδεικνύοντας πως και οι πιο ιδιαίτεροι ταξιδιώτες έχουν δικαίωμα στο αλκοόλ.

Η αυστραλιανή ζυθοποιία 4 Pines καινοτομεί και κατασκευάζει τη Vostok "4 Pines Stout" την πρώτη διαστημική μπύρα που προορίζεται για κατανάλωση στα προγραμματισμένα ταξίδια του διαστημικού τουρισμού.

Είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκρίνεται στις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στα διαστημικά αεροσκάφη και πρόκειται στην ουσία για μία μπύρα με εντονότερη γεύση και λιγότερο αφρό.

Στο διάστημα το πρόσωπο των αστροναυτών και η γλώσσα τους πρήζονται με αποτέλεσμα η αίσθηση της γεύσης να εξασθενεί.

Έτσι η αστρο-μπύρα έχει προσθήκες από σιρόπι σοκολάτας και καραμέλας για να ενισχυθεί η γεύση της, ενώ διατηρεί τα χαρακτηριστικά της.

Παράλληλα, η νέα μπύρα θα είναι λιγότερο αφρώδης, καθώς στο διάστημα η έλλειψη της βαρύτητας δεν επιτρέπει το διαχωρισμό των αερίων και των υγρών κατά τη διάρκεια ενός ρεψίματος!

Όλες οι γευστικές δοκιμές έχουν πραγματοποιηθεί μέσω ελέγχων σε περιβάλλοντα μικροβαρύτητας που ομοιάζουν με αυτά σε ένα πραγματικό διαστημικό αεροσκάφος. Οι ερευνητές κατά τη διάρκεια των πτήσεων έπιναν 6 δείγματα των 150ml και έπειτα παρακολουθούνταν η θερμοκρασία του δέρματος, ο καρδιακός παλμός και η απορρόφηση του αλκοόλ.

Οι μέχρι τώρα δοκιμές χαρακτηρίζονται επιτυχείς και η μπύρα ενδέχεται να συνοδέψει αστροναύτες σε κάποιο από τα επόμενα ταξίδια.

news247


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!