Προικίζει τις νύφες του χωριού εδώ και 35 χρόνια!

Δημιούργησε μια κολοσσιαία περιουσία. Δεν παντρεύτηκε ποτέ ούτε έκανε παιδιά. Κι έτσι στην πρωτότυπη διαθήκη του, σκέφτηκε τους συγχωριανούς  του και κυρίως όσους δεν είχαν στον ήλιο μοίρα, αφήνοντας το κληροδότημα του για να προικίζει τις νύφες που δεν κατάφερναν να πάρουν ένα πτυχίο και να ζήσουν το δικό τους όνειρο!

Ο άνθρωπος της ιστορίας μας, γέννημα- θρέμμα από το χωριό της Μεσσαράς Απεσωκάρι πέθανε το 1975 και με τη διαθήκη του άφησε άφωνους τους συγχωριανούς του: τα  ακίνητα και τα εμπορικά καταστήματα, κυρίως στην πόλη του Ηρακλείου, άφηναν ένα μεγάλο ποσό από μισθώματα.

Μοναδικός όρος στη διαθήκη του ήταν να κρατούνται σε ένα λογαριασμό και στο τέλος κάθε χρονιάς να κατανέμονται ισόποσα σε όλες εκείνες της κοπέλες από το Απεσωκάρι, που παντρεύονταν στη διάρκεια του έτους. Απαραίτητη προϋπόθεση, η νύφη να μην διαθέτει κάποιο πτυχίο! Τα χρήματα αρχικά τα διαχειρίζονταν η κοινότητα του χωριού και στη συνέχεια μετά την κατάργηση των κοινοτικών συμβουλίων η Ενορία της εκκλησίας.

Πολλές οι ευεργετημένες όλα αυτά τα χρόνια από το κληροδότημα, καθώς τα χρήματα ήταν σημαντικά για να ανοίξουν το δικό τους νοικοκυριό. Το χωριό τηρεί με ευλάβεια τη διαθήκη και οι πληροφορίες λένε πω οι δύο(μέχρι στιγμής) νύφες για φέτος  θα πάρουν το αξιοσέβαστο ποσό των περίπου 40.000 ευρώ, η καθεμία! Πάλι σε λάθος χωριό γεννηθήκαμε!

Το Απεσωκάρι είναι χωριό στο ομώνυμο Δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Γόρτυνας με 131 κατοίκους . Είναι κτισμένο σε υψόμετρο 155 μέτρων και η κύρια ασχολία είναι η ελαιοκομία. Ο κεντρικός ναός είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου.

cretalive.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!