Κινέζοι χωρίς «σχιστά μάτια»!!!

Ραγδαία  αύξηση εμφανίζουν στην Κίνα οι πλαστικές επεμβάσεις μεταξύ νέων,  εφήβων, ακόμη και παιδιών που επιθυμούν να «απο-σινοποιήσουν» τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ιδίως τα «σχιστά» μάτια.

Εν μέσω  της ευρέως διαδεδομένης άποψης ότι...το διεθνές «λουκ» εξασφαλίζει  περισσότερες και καλύτερες εργασιακές ευκαιρίες, οι νεαροί Κινέζοι δεν  αξιοποιούν τις διακοπές τους για να εξασκήσουν τα αγγλικά τους σε κάποια  χώρα του εξωτερικού, όπως συνέβαινε παλαιότερα, αλλά για να ταξιδέψουν  στην Ταϊλάνδη, στη Νότια Κορέα ή σε κάποια άλλη γειτονική χώρα και να  επιστρέψουν με πιο στρογγυλά μάτια, πιο «τριανταφυλλένια» χείλη, πιο  ίσια μύτη, γενικά πιο «δυτικό» πρόσωποΣτην  αυτοκρατορική Κίνα, πριν από την αγροτική κομμουνιστική επανάσταση του  Μάο Τσε Τουνγκ το 1949, που επέβαλε την ομοιομορφία ακόμη και μεταξύ των  δύο φύλων, τα τυπικά χαρακτηριστικά της Άπω Ανατολής θεωρούνταν η  επιτομή της χάριτος.
Όλο και περισσότεροι νέοι, Κινέζοι και Κινέζες,  όμως, έχουν σήμερα άλλη άποψη. Πιστεύουν ότι για να κάνουν καριέρα  χρειάζονται ένα ξεχωριστό, «δυτικού τύπου» πρόσωπο πολύ περισσότερο από  ό,τι ένα πανεπιστημιακό πτυχίο με άριστα.Εισαγωγή σε πανεπιστήμια
Τα  άτομα που έχουν υποστεί επεμβάσεις, σύμφωνα με τις στατιστικές,  «λαμβάνουν καλύτερους βαθμούς στο σχολείο, πλήττονται λιγότερο από την  ανεργία και εγγυώνται κατά 35% υψηλότερο μισθό από τους συναδέλφους τους  που δεν έχουν μπει κάτω από το νυστέρι».Μάλιστα,  όπως αποκαλύπτουν κοινωνιολόγοι του Πανεπιστημίου της Σενζέν, τα  τελευταία δύο χρόνια το 83% των ατόμων που πέρασαν με επιτυχία τις  εξετάσεις εισαγωγής στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο είχαν αλλάξει  χειρουργικά τα χαρακτηριστικά τους, ενώ 67% των νέων γυναικών  πτυχιούχων, οι οποίες εμπιστεύθηκαν σε κάποιον χειρουργό το «μέλλον»  τους, βρήκαν νωρίτερα δουλειά από όσες διατήρησαν τα χαρακτηριστικά  τους.
Με βάση αυτό το δεδομένο, δεν είναι να απορεί κανείς που κάποια  παιδιά απαιτούν από τους γονείς να παίρνουν δάνειο για να πληρώσουν τις  ακριβές επεμβάσεις, ούτε που εφέτος μέχρι στιγμής ο κλάδος της  πλαστικής χειρουργικής είχε έσοδα το ποσό ρεκόρ των 40 δισ. ευρώ.Αναγκαίο έξοδο
Το  μέγεθος της επιβολής των προτύπων του Χόλιγουντ είναι τεράστιο. Έρευνα  της Ένωσης Κινέζων Χειρουργών αποκάλυψε ότι εντός του 2010 οι πλαστικές  επεμβάσεις αποτελούν το Νο 1 οικογενειακό έξοδο.
Στο Πεκίνο και στη Σανγκάη, από τις αρχές Ιουνίου, το 80% των αισθητικών επεμβάσεων έγινε σε νέους μεταξύ 12-22 ετών.
Οι  επεμβάσεις σημειώνουν αύξηση της τάξεως του 30% κάθε χρόνο, ενώ το  κινεζικό Υπουργείο Υγείας προειδοποιεί ότι ως το 2015 το 75% των 4  εκατομμυρίων λίφτινγκ που πραγματοποιούνται ετησίως στην Κίνα, θα αφορά  άτομα της μέσης ή της ανώτερης εκπαίδευσης.

Πηγή: http://dinatos.blogspot.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!