Συνεχίζει την αναζήτηση του θησαυρού του Αλή Πασα

Δεν φαίνεται να το βάζει κάτω ο Ελληνοαυστραλός, Βαγγέλης Δήμας, ο οποίος ψάχνει μανιωδώς τον θησαυρό του Αλή Πασά στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων. Οι νέες του προσπάθειες αναμένεται να αρχίσουν σε 20 περίπου ημέρες.

Εδώ και αρκετούς μήνες, η ζωή των κατοίκων της περιοχής, έχει αλλάξει άρδην. Από τότε που ανακοινώθηκε το φιλόδοξο αυτό σχέδιο, δημοσιογράφοι και ανταποκριτές ξένων πρακτορείων ειδήσεων στην Ελλάδα, ζητούν να μάθουν περισσότερα για την πιθανότητα ανακάλυψης του τεράστιου, όπως θρυλείται, θησαυρού του Αλή Πασά.

Μύθος ή πραγματικότητα ο θησαυρός του Αλή Πασά;

Σύγχρονος Ιντιάνα Τζόουνς ή απλά ένας ακόμη αλλοπαρμένος κυνηγός της τύχης o κ. Δήμας; Όπως και να έχει, το ενδιαφέρον πλέον έχει στραφεί σε μια περιοχή λίγο έξω από τα Τρίκαλα όπου εικάζεται ότι βρίσκεται ένας θησαυρός... αμύθητος. Λέγεται μάλιστα ότι τα «απομεινάρια» του Αλή Πασά είναι ικανά να βγάλουν την Ελλάδα από το αδιέξοδο του ελλείμματος, καθώς, σύμφωνα με τον Ελληνοαυστραλό χρυσοθήρα, η ποσότητα του χρυσού και των νομισμάτων που βρίσκονται κρυμμένα κάτω από τη γη προσεγγίζει τους τριάντα τόνους! Αλήθεια ή ψέματα... ο καιρός γαρ εγγύς!

Το μόνο σίγουρο, άπαντες στην περιοχή περιμένουν τα μαντάτα με κομμένη την ανάσα. Σε πρώτη φάση, τέθηκε σε λειτουργία το γεωτρύπανο, σκοπός του οποίου είναι να ανοίξει στο έδαφος σήραγγα βάθους 30 μέτρων. Το σκαπτικό μηχάνημα, μάλιστα, έφτασε στα 3 μέτρα και βρήκε βράχο. Έτσι οι εργασίες σταμάτησαν μέχρι... νεωτέρας. Η περιοχή παραμένει την ίδια στιγμή αποκλεισμένη από την αστυνομία, προς αποφυγήν «παρενεργειών».

Μάλιστα, να σημειωθεί, ότι στο σημείο είχαν βρεθεί σύσσωμα και τα μέσα ενημέρωσης της γείτονος χώρας, αλλά και το BBC, ώστε να καταγράψουν από πρώτο χέρι το κυνήγι του θησαυρού του ανθρώπου που εξόντωσε τους Σουλιώτες, έπνιξε την Κυρα-Φροσύνη, σχεδίασε τη δολοφονία του πεθερού και του γαμπρού του, έμαθε στους Έλληνες αρματολούς να πολεμάνε, του γνωστού ως Τεπελενλή Αλή Πασά.

Σε περίπτωση, πάντως, που ο αμύθητος θησαυρός βρεθεί, οι γείτονες είναι έτοιμοι να αδράξουν την ευκαιρία να τσιμπήσουν και οι ίδιοι ό,τι τους αναλογεί από τη μοιρασιά. Όπως γράφουν και διαμηνύουν τα τουρκικά μέσα, «σε περίπτωση που τελικά ο θησαυρός έρθει στο φως της ημέρας, τότε το τουρκικό κράτος θα διεκδικήσει από το ελληνικό δημόσιο την περιουσία του πασά». Μέχρι στιγμής, άλλωστε, ο επιχειρηματίας έχει υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με το δήμο να παραχωρήσει και ένα 2% στους κατοίκους από το δικό του μερίδιο. Ωστόσο, στις περιπτώσεις των νόμιμων ανασκαφών ό,τι βρεθεί περιέρχεται κατά 50% στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου.

Πηγή: pyles.tv


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!