Οι νέοι ενημερώνονται κυρίως μέσω Internet

Το Διαδίκτυο αποτελεί πλέον την πρωταρχική πηγή ενημέρωσης για τα νεανικά κοινά στις ΗΠΑ, αφήνοντας την τηλεόραση στη δεύτερη θέση. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του αμερικανικού κέντρου ερευνών Pew, το 2010 το 65% των νέων ηλικίας 18 – 29 ετών δηλώνουν ότι το Internet είναι το μέσο το οποίο επιλέγουν για την ενημέρωσή τους. Να σημειωθεί ότι το 2007 το αντίστοιχο ποσοστό έφτανε μόλις το 34%.

Το ποσοστό των νέων αυτής της ηλικίας που δηλώνουν ότι ενημερώνονται πρωταρχικά από την τηλεόραση από το 68% το 2007 έπεσε στο 52% το 2010.

Στο σύνολο το ποσοστό των αμερικανών που δηλώνουν ότι ενημερώνονται κυρίως από το Internet έφτασε το 41%, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 17% από το 2007. Αντίθετα το ποσοστό που δηλώνει ότι η τηλεόραση αποτελεί το πρωταρχικό μέσο για την ενημέρωσή τους φτάνει το 66%, ενώ το 2007 το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχονταν σε 74%.

Στην ηλικιακή ομάδα των 30 έως 59 ετών το ποσοστό που δηλώνει ότι ενημερώνεται από το Διαδίκτυο ανέρχεται σε 48% (32% το 2007), ενώ το ποσοστό όσων επιμένουν στην τηλεόραση από το 71% το 2007 έπεσε στο 63% το 2010.

Μόνο στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες η τηλεόραση φαίνεται να παραμένει ακλόνητη με το 71% των ερωτώμενων ηλικίας 51 – 64 ετών να επιλέγουν την τηλεόραση ως πρωταρχική πηγή ενημέρωσης. Oμως και στις μεγάλες ηλικίες το Διαδίκτυο σημειώνει εντυπωσιακές επιδόσεις με το ποσοστό των ηλικιωμένων που επιλέγουν το Internet να έχει αυξηθεί από το 5% που ήταν το 2007 στο 14% το 2010.

(Αναδημοσίευση από ΒΗΜΑonline)


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!