Περίπου 30.000 άτομα αναμένεται πως θα παρευρίσκονται στον αγιασμό των υδάτων στο Τάρπον Σπρινγκς .

Νεαρή ομογενής, με δυο μεταμοσχεύσεις καρδιάς, θα κομίσει το περιστέριΗ γιορτή των Θεοφανίων θα έχει ξεχωριστή σημασία και αποτελεί ένα είδος επιβράβευσης της ψυχικής δύναμης και υπομονής, για την νεαρή Σταυρούλα-Ζωή Καραβοκύρη από το Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας.

Όπως αναφέρει ο Εθνικός Κήρυκας, η νεαρή ομογενής, η οποία έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις καρδιάς, επιλέχθηκε να κομίσει ένα ολάσπρο περιστέρι από το ναό του Αγίου Νικολάου στο σημείο όπου θα γίνει η 105η τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

Την ιστορία της Σταυρούλας δημοσίευσε πρόσφατα η αμερικανική εφημερίδα «St. Petersburg Times».
Εν τω μεταξύ, ο ελληνικής καταγωγής City Commissioner του Τάρπον Σπρινγκς, Κρις Αλαχούζος, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», είπε ότι αναμένονται να παρακολουθήσουν τον μεγάλο εορτασμό περίπου 20.000 επισκέπτες.

«Τα ελληνικά Θεοφάνιια, όπως γίνονται εδώ, είναι ημέρα εορτής στην περιοχή μας και είναι φημισμένα σε όλη την Αμερική. Ο Δήμος του Τάρπον Σπρινγκς, σε συνεργασία με την κοινότητα του Αγίου Νικολάου, κάνουν όλες τις προετοιμασίες, εδώ και καιρό. Γύρω από τον κολπίσκο Σπρινγκ Μπάγιου, όπου γίνεται η κατάδυση του Τίμιου Σταυρού, συγκεντρώνονται μέχρι και 30.000 άτομα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αλαχούζος.
Τα τοπικά ΜΜΕ έχουν αρχίσει εδώ και μέρες να προβάλλουν τον μεγάλο εορτασμό των Θεοφανείων. Το τοπικό τηλεοπτικό Κανάλι 10 του «CBS», είχε ζωντανή εκπομπή, από την αυλή του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου, όπου υπάρχει και το άγαλμα του Έλληνα νέου, ο οποίος βουτά στη θάλασσα για να πιάσει το Σταυρό των Θεοφανείων.
«Ο πληθυσμός του Τάρπον Σπρινγκς είναι 26.000 κάτοικοι. Κατά τον εορτασμό, θα έχουμε στην περιοχή διπλάσιο περίπου αριθμό κόσμου. Τα Θεοφάνια είναι μια γιορτή εδώ, που αντιπροσωπεύει το Τάρπον Σπρινγκς και όλους τους κατοίκους του. Έχει, όμως, ιδιαίτερη σημασία για τους Έλληνες, γιατί είναι η Βάπτιση του Χριστού».
Η ρίψη του Τιμίου Σταυρού θα γίνει από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ο οποίος κατά παράδοση προΐσταται της τελετής των Θεοφανίων. Αύριο αναμένεται πως θα βουτήξουν στα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό 78 νέοι.
http://taneatouoropou.blogspot.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!