Να βουλιάξουν ακτιβιστές σχεδίαζαν ΗΠΑ και Ιαπωνία

Μέτρα κατά των ακτιβιστών της οργάνωσης Sea Shepherd, που μάχονται με κίνδυνο της ζωής τους να αποτρέψουν τη φαλαινοθηρία στα νερά της Ανταρκτικής, συζητούσαν ΗΠΑ και Ιαπωνία, με σκοπό να περιορίσουν την ενοχλητική δράση και τη φήμη που απέκτησαν από τις καμπάνιες τους.

«Ναυμαχία» μεταξύ πλοίου της Sea Shepherd (αριστερά) και ιαπωνικού φαλαινοθηρικούΣύμφωνα με τηλεγραφήματα που αποκάλυψε χθες η WikiLeaks, η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στη Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας, Μόνικα Μεντίνα, συζητούσε με αξιωματούχους της Ιαπωνίας την πρόθεση της αμερικανικής κυβέρνησης να ακυρώσει το καθεστώς των φοροαπαλλαγών που διέπει την οργάνωση Sea Shepard Conservation Society, επειδή «δεν το αξίζει, λόγω της επιθετικών και επιζήμιων ενεργειών της». Η οργάνωση, που επί χρόνια αντιπαρατίθεται στην Ανταρκτική με τον ιαπωνικό φαλαινοθηρικό στόλο, έχει προσελκύσει υψηλού κύρους δωρητές και εθελοντές. Η Ιαπωνία θεωρεί την παρενόχληση των πλοίων της από τους ακτιβιστές ως «ξένη παρέμβαση» και οποιεσδήποτε κυρώσεις εναντίον τους χαρακτηρίζονται από το Τόκιο ως «βασική προϋπόθεση» για να έρθει σε συμβιβασμό για τον αριθμό των φαλαινών που θα θανατώνονται ετησίως, προς όφελος της βιομηχανίας αλιείας της χώρας.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης Sea Shepherd, Πολ Γουάτσον, σε δήλωσή του χθες, είπε ότι η Ιαπωνία έχει προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν να επηρεάσει ξένες κυβερνήσεις για να εμποδίσουν τον στόλο των ακτιβιστών και την καμπάνια τους. Οι Ιάπωνες αποκαλούν τον Πολ Γουάτσον, πρώην ηγετικό στέλεχος της Greenpeace, «πειρατή των θαλασσών» και «τρομοκράτη», καθώς έχει προβεί σε αναρίθμητες θεαματικές και επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον των φαλαινοθηρικών τους, κάτι που προβάλλεται και στη διάσημη σειρά ντοκιμαντέρ του δικτύου Animal Planet, με τίτλο «Οι πόλεμοι των φαλαινών».

enet.gr

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!