Στο Πατριαρχείο ο τούρκος αντιπρόεδρος.

Την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι θα επισκεφθεί σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς. Η συμβολική αυτή κίνηση επισφραγίζει τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Τουρκική Δημοκρατία.

Από το περιβάλλον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, έγινε γνωστό ότι ο κ. Αρίντς θα ευχηθεί, εκ μέρους της κυβέρνησης, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για το νέο έτος και θα συζητήσει μαζί του εκκρεμή θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

'Οπως είναι γνωστό, εκκρεμεί ακόμα η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, αλλά και θέματα που αφορούν στην εύρρυθμη λειτουργία του Πατριαρχείου. Επίσης, υπάρχουν ζητήματα σχετικά με την περιουσία του Πατριαρχείου και των ιδρυμάτων της ελληνορθόδοξης μειονότητας, που απαιτούν τη συνεργασία της τουρκικής κυβέρνησης για την αντιμετώπισή τους.

Ανάλογη επίσκεψη στο Φανάρι έγινε μόνο μία φορά στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας, το 1952, με την επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού Αντνάν Μεντερές.

onalert.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!