Οι «απαγορευμένες» λέξεις για το 2011

Έχουν περάσει 34 χρόνια από τότε που το πανεπιστήμιο Lake Superior State University δημοσίευσε από για πρώτη φορά κατάλογο με τις «απαγορευμένες» λέξεις της χρονιάς λόγω της κακής, υπερβολικής και μάταιης χρήσης τους

Στη λίστα του 2011, η πρωτιά ανήκει στη λέξη «viral» που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη γρήγορη εξάπλωση video και οτιδήποτε άλλου μέσω διαδικτύου.

«Η γλωσσική ασθένεια ενός όρου θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα» σημείωσε ο Kuahmel Allah σε σχόλιό του για την υποψηφιότητα της λέξης που κυριάρχησε στη λίστα των «απαγορευμένων».

Η λέξη viral δεν ήταν ο μοναδικός όρος της ψηφιακής εποχής στη λίστα του τρέχοντος έτους. Στη λίστα συμπεριελήφθησαν και οι λέξεις «facebook» και «google», όταν χρησιμοποιούνται ως ρήματα.

Το κολέγιο που ξεκίνησε τη δημοφιλή του λίστα το 1976 λαμβάνει σήμερα περισσότερες από 1.000 υποψηφιότητες στην ιστοσελίδα του για τις «απαγορευμένες» λέξεις της χρονιάς.

Η λίστα του 2011

1) Viral

2) Epic

3) Fail

4) Wow Factor

5) A-Ha Moment

6) Back Story

7) BFF

8) Man Up

9) Refudiate

10) Mama Grizzlies

11) The American People

12) I ‘M Just Saying

13) Google and Facebook (as Verbs)

14) Live Life To The Fullest

cosmo.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!