Οι κίνδυνοι του 2011 σε παγκόσμιο επίπεδο

Με το 2010 να αποτελεί παρελθόν, οι δυσοίωνες εκτιμήσεις για το νέο χρόνο έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Μεταξύ των κυριότερων πολιτικών κινδύνων σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2011 περιλαμβάνονται οι κοινωνικές διαμαρτυρίες στην Ευρώπη, η αντιπαλότητα Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και το ενδεχόμενο ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν.

Μεγάλο στοίχημα αποτελεί η πολιτική διαχείριση των δυτικών οικονομιών, λαμβάνοντας υπόψη την άνιση ανάπτυξη, τα υψηλά επίπεδα χρέους και το σύνθημα της λιτότητας.

Αναμένονται αμφιταλαντεύσεις στο πολιτικό γίγνεσθαι εξαιτίας των διαμαρτυριών και τακτικές κινήσεις για τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες αλλά έχουν πολιτικό κόστος.

Μολονότι, η απειλή μιας μεγάλης χρεοκοπίας έχει απομακρυνθεί, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα τηςΝαυτεμπορικής, αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην πολιτική βούληση των μεγαλύτερων χωρών τηςΕυρωζώνης, και πιο συγκεκριμένα της Γερμανίας, γεγονός που δημιουργεί πολιτική αβεβαιότητα.

Στις προβλέψεις για το 2011, το διεθνές πρακτορείο Reuters εκτιμά ότι στην Ευρώπη θα υπάρξουν κοινωνικές διαμαρτυρίες κατά της λιτότητας, αλλά η βία θα ελεγχθεί, οι κυβερνήσεις δεν θα πέσουν και οι δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν.

Η ταραγμένη σχέση ανάμεσα σε Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, έχοντας εισέλθει σε μία εποχή στρατηγικής σημασίας, επηρεάζει διάφορα ζητήματα, όπως επισημαίνεται.

Αναμένονται επίσης αναταράξεις σε χώρες με ηλικιωμένους ηγέτες, καθώς δεν υπάρχει ορατό σχέδιο διαδοχής. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ για παράδειγμα είναι 82 ετών και έχει προβλήματα υγείας, χωρίς να είναι βέβαιο το αν θα τον διαδεχτεί ο γιος του.

Ανησυχία προκαλούν και οι φήμες ότι ο θρησκευτικός ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμεϊνί στο Ιράν πάσχει από καρκίνο στο τελευταίο στάδιο, καθώς ο θάνατός του μπορεί να πυροδοτήσει εσωτερικές διαμάχες.

Σε ό,τι αφορά μία στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν με στόχο την επιβράδυνση των προσπαθειών της Τεχεράνης να αποκτήσει τη δυνατότητα ατομικής βόμβας, τοReuters εκτιμά ότι οι πιθανότητες κυμαίνονται μεταξύ του 0 και 100%.

cosmo.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!