Απο σήμερα στο ευρώ η Εσθονία

Χωρίς προβλήματα εισήλθε από σήμερα η Εσθονία στην εποχή του Ευρώ. "Η μετάβαση στο ευρώ προχωρά με επιτυχία. Τα Μηχανήματα Αυτόματων Συναλλαγών και οι πληρωμές καρτών στις τράπεζες λειτουργούν ομαλά", ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

Οι φόβοι για μεγάλη αύξηση των τιμών λόγο της αλλαγής νομίσματος αποδείχθηκαν αβάσιμοι, αφού όπως επισημαίνει ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, οι τιμές μπορεί να αυξηθούν μόλις κατά 0,3% και αυτό λόγω της προσαρμογής στη νέα ισοτιμία.

Η μικρή αυτή χώρα της Βαλτικής με μόλις 1,3 εκατομμύρια κατοίκους είναι από σήμερα το 17 μέλος της ευρωζώνης και η πρώτη πρώην σοβιετική δημοκρατία που εντάσσεται σε αυτήν.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αντρους Ανσιπ έκανε την πρώτη ανάληψη σε ευρώ αμέσως μετά την αλλαγή, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Εικόνες που μεταδόθηκαν απευθείας τον έδειχναν να κρατά ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ.

Στην ομιλία του για τη νέα χρονιά, ο πρόεδρος της Εσθονίας Τόμας Χέντρικ Ιλβες εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της χώρας του να ανταποκριθεί στα αυστηρά κριτήρια ένταξής της στην ευρωζώνη, ειδικά εν μέσω οικονομικής κρίσης.

"Η κρίση δεν αποδείχθηκε καταστροφική διότι όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν--και ακόμα νωρίτερα-κάναμε τα σωστά βήματα", είπε χαρακτηριστικά.

Τα καταστήματα και τα εστιατόρια θα δέχονται και την εσθονική κορώνα ως τις 14 Ιανουαρίου

newsit.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!