ΗΠΑ: Αυξάνεται το χάσμα φτωχών - πλουσίων

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής(Economic Policy Institute, EPI), το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στις Ηνωμένες Πολιτείες διευρύνεται όλο και περισσότερο.

Το χάσμα αυτό είναι σήμερα στο υψηλότερο σημείο του αφότου άρχισαν να καταγράφονται σχετικά δεδομένα το 1962.


Το πλουσιότερο 1% των Αμερικανικών νοικοκυριών έχουν 225 φορές περισσότερα χρήματα από το μέσο νοικοκυριό, σημειώνεται στην έκθεση.

Η προηγούμενη έρευνα του είδους, που είχε γίνει το 2007, ανέφερε ότι το πλουσιότερο 1% είχε 181 φορές περισσότερα χρήματα από το μέσο νοικοκυριό, όταν την δεκαετία του 1960 ο σχετικός δείκτης βρισκόταν στο 125.

Η παγκόσμια ύφεση είχε συνέπειες και για τους πλούσιους, σύμφωνα με την έκθεση. Το 2009 το πλουσιότερο 1% είχε κατά μέσον όρο 14 εκατ. δολάρια στην διάθεσή του, 27% λιγότερα από ό,τι το 2007.

Αλλά το μέσο νοικοκυριό επλήγη πολύ περισσότερο, διαθέτοντας κατά μέσον όρο πόρους αξίας περίπου 62.000 δολαρίων (-41%).

Υπολογίζοντας τους πόρους των νοικοκυριών το Ινστιτούτο συμπεριλαμβάνει την ιδιοκτησία κατοικιών. Η Αμερικανική μεσαία τάξη υπέστη πολύ μεγαλύτερη ζημία από τις συνέπειες της κρίσης και της πτώσης των τιμών των ακινήτων από ό,τι η ελίτ, σύμφωνα με το EPI.

Zougla.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!