Απέτρεψαν το ψήφισμα για τη γενοκτονία των Αρμενίων οι Τούρκοι.

Η πρόταση απόφασης της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ η οποία χαρακτήριζε τη μαζική σφαγή τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου Αρμενίων από τους Οθωμανούς στην διάρκεια του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου γενοκτονία μοιάζει να τίθεται στο ράφι καθώς δεν πρόκειται να τεθεί σε ψήφιση σήμερα Πέμπτη.

Η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόσι δεν προγραμμάτισε ψηφοφορία για το κείμενο την τελευταία ημέρα συνεδρίασης του σώματος προς τις διακοπές για τις γιορτές, ουσιαστικά θέτοντας στο ράφι την πρόταση έως τουλάχιστον τις αρχές της επόμενης χρονιάς, όταν θα είναι ακόμα πιο αμφίβολη η έγκρισή της.

Λευκός Οίκος και Στέιτ Ντιπάρτμεντ άσκησαν έντονες πιέσεις να μην ψηφιστεί, εκφράζοντας φόβους ότι θα επιδείνωνε τις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία. Η Άγκυρα είχε ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στην Ουάσινγκτον μετά την έγκριση του κειμένου από επιτροπή της Βουλής τον Μάρτιο.

    "Έχουμε καταστήσει σαφή την αντίθεσή μας σε αυτή την απόφαση", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Πι Τζέι Κρόουλι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

    
Δημοκρατικοί βουλευτές πιέζουν να υπάρξει τέτοια απόφαση εδώ και χρόνια, αλλά δεν έχουν καταφέρει ποτέ κάποια από τις προτάσεις απόφασης που έχουν καταρτίσει να τεθεί σε τελική ψηφοφορία. Οι υπέρμαχοι της κίνησης έχουν δεσμευτεί ότι θα επαναφέρουν την πρόταση το 2011, αλλά η υπερψήφισή της θα είναι ακόμα πιο απίθανη καθώς τον έλεγχο του σώματος ανακτούν οι Ρεπουμπλικάνοι τον Ιανουάριο καθώς κέρδισαν μεγάλο αριθμό εδρών στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον ότι εάν η απόφαση εγκριθεί θα τρωθούν σοβαρά οι διμερείς σχέσεις των συμμάχων χωρών-μελών του NATO. Η κυβέρνηση Ομπάμα διατείνεται πέραν αυτού ότι η έγκριση μιας απόφασης από το Κογκρέσο ενδέχεται να εκτροχιάσει την διαδικασία "συμφιλίωσης" Τουρκίας-Αρμενίας.

onalert.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!