Έκοψε το χέρι του για να ζήσει!

Μαρτύριο που κράτησε 127 ώρες έζησε ένας Αμερικανός ορειβάτης ο οποίος είχε εγκλωβιστεί σε βράχια και έκοψε το χέρι του για να μπορέσει να σωθεί!

 

Η τραγική ιστορία συνέβη το 2003 με πρωταγωνιστή τον 35χρονο σήμερα Άντον Ράλστον ο οποίος είχε έντονο πάθος για την ορειβασία. Έχοντας «γράψει» αρκετές ώρες ορειβασίας, ο νεαρός Αμερικανός αποφάσισε να εξερευνήσει τα βουνά της Γιούτα.

«Το συναίσθημα ήταν υπέροχο. Νιώθεις ευτυχισμένος και ελεύθερος» τονίζει ο ίδιος για τη συναρπαστική εμπειρία που είχε άσχημη κατάληξη.

 

Σε ανύποπτη φάση, ένας ογκόλιθος βάρους περίπου 400 κιλών αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε το δεξί χέρι του Ράλστον. «Προσπάθησα να ξεφύγω αλλά ο βράχος μου καταπλάκωσε το χέρι. Ο πόνος ήταν αφόρητος» δηλώνει ο ίδιος.

 

Οι εκκλήσεις για βοήθεια ήταν μάταιες. Κινητό τηλέφωνο δεν είχε αλλά ούτως ή άλλως στην ερημία δε θα είχε σήμα. Ήταν μόνο αυτός και η φύση.

 

Αυτοκτονία ή ακρωτηριασμός χεριού…

 

«Ήπια λίγο νερό και προσπάθησα να συγκεντρωθώ» περιγράφει περιστατικά ο 35χρονος Αμερικανός. «Η πρώτη σκέψη που μου ήρθε ήταν η αυτοκτονία» εξομολογείται. Γρήγορα όμως επικράτησε -ακόμη και μέσα στον πανικό και την αγωνία- το ένστικτο της επιβίωσης. «”Πρέπει και θέλεις να ζήσεις” είπα στον εαυτό μου. Και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να κόψεις το χέρι σου. “Μα δε θέλω να το κόψω” απάντησα σε εμένα. Απ’ ότι καταλαβαίνετε συνομιλούσα με τον εαυτό μου όντας σε πανικό και αναζητώντας μια λύση» αποκαλύπτει ο Άρον Ράλστον.

Οι ώρες περνούσαν και μοιραία οι (όποιες) ελπίδες για… από μηχανής Θεό είχαν σβήσει. Ο νεαρός Άντον έπρεπε να βρει μόνος του τη λύση στο πρόβλημα του. Έριξε μια ματιά στο σακίδιο του. Μέσα είχε εκτός από το μπουκάλι νερό, λίγα  κομμάτια σοκολάτας και ένα μικρό πολυεργαλείο. Η απόφαση ήταν ουσιαστικά μονόδρομος: έπρεπε να κόψει το χέρι τουγια να μπορέσει να γλιτώσει ζωντανός από την περιπέτεια του…

 

Η διαδικασία του πήρε μια ώρα. Οι σκέψεις και τα συναισθήματα του άλλαζαν συνεχώς και δραματικά… Ώσπου το μαχαίρι έφθασε -κυριολεκτικά- στο κόκκαλο: «Με είχε κυριεύσει η οργή και το χέρι μου με σκότωνε ενώ παράλληλα γινόταν όλο και πιο έντονη η μυρωδιά της αποσύνθεσης. Και ξαφνικά μου ήρθε μια ιδέα: να σπάσω το κόκκαλο με τον ογκόλιθο» εξομολογείται ο ίδιος.

 

Ο ήχος ήταν τρομακτικός, «σαν να έγινε έκρηξη, όµως για µένα ήταν ευφορία. Ο ακρωτηριασµός είχε ήδη πραγματωθεί στο µυαλό µου πριν τον κάνω πράξη».

 

Ταινία «127 ώρες» για την εμπειρία του Ράλστον

 

Η απόδραση του Άρον Ράλστον από τον θάνατο βρήκε το δρόμο και για τη μεγάλη οθόνη.

 

Η περιπέτεια του Αμερικανού ορειβάτη μεταφέρθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες βασισμένη στις μαρτυρίες του ίδιου στο αυτοβιογραφικό βιβλίο που έχει εκδώσει.

 

Η ταινία, η οποία παρουσιάστηκε στο 51ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, βασίζεται στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Ράλστον, τον οποίο υποδύεται ο Τζέιµς Φράνκο.

 

Ο ίδιος την έχει δει 8 φορές: «είναι απλά η καλύτερη ταινία που έχει γίνει» υπογραμμίζει συγκινημένος…

star.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!