Ο πρώτος άνθρωπος που θεραπεύτηκε απο το AIDS!

Για πρώτη φορά, ανακοινώθηκε επισήμως ότι ένας άνθρωπος έχει θεραπευτεί από τον ιό HIV! Το 2007 ο Timothy Ray Brown ανησυχούσε περισσότερο για την λευχαιμία από την οποία έπασχε, παρά για τον ιο HIV που είχε μολύνει τον οργανισμό του, καθώς τη θεωρούσε ως μια ελεγχόμενη νόσο.

 

Ο 42χρονος αφέθηκε στην φροντίδα των γιατρών του νοσοκομείου Charite Universitatsmedizin του Βερολίνου. Η θεραπεία που υπέστη ήταν άκρως επιθετική καθώς η χημειοθεραπεία κατέστρεψε την πλειοψηφία των κυττάρων του ανοσοποιητικού του συστήματος. Μετά από μια επικίνδυνη μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων (μόλις τα δυο τρίτα των ασθενών επιβιώνουν), τα αποτελέσματα ήταν απρόσμενα. Ο Brown φαίνεται να έχει θεραπευτεί πλήρως από τον ιό HIV!


Ο άνθρωπος, τον οποίο διάλεξαν οι γιατροί για δότη του μυελού των οστών, έχει μια συγκεκριμένη γενετική μετάλλαξη, η οποία

τυχαίνει σε ένα απίστευτα μικρό ποσοστό ανθρώπων και η οποία τον έκανε σχεδόν άτρωτο στον ιό HIV. Ενώ το ανοσοποιητικό σύστημα του Brown ήταν αποδεκατισμένο από τις θεραπείες, τα κυττάρα του δότη με την υψηλή ανοχή στον HIV ενίσχυσαν το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενή! Οι αρχικές ενδείξεις ότι ο ιός είχε αρχίσει να υποχωρεί ήταν αρκετά ενθαρρυντικές.

Πλέον ο ασθενής, ο οποίος δεν έλαβε κανένα αντιρετροϊκο φάρμακο μετά την μεταμόσχευση και μετά από εκτεταμένες εξετάσεις, δεν δείχνει κανένα σημάδι του HIV! Οι γιατροί του, ανακοίνωσαν επίσημα ότι ο ασθενής θεραπεύτηκε! Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον της θεραπείας;

Δεν σημαίνει ότι κάθε ασθενής με τον ιο HIV μπορεί να αντεπεξέλθει από την τεράστια ταλαιπωρία που υπέστη ο Brown. Ωστόσο, για πρώτη φορά, γνωρίζουμε ότι ο ιός HIV μπορεί να θεραπευτεί, ανοίγοντας νέες δυνατότητες θεραπείας και έρευνας, οι οποίες σε κάθε περίπτωση δεν είχαν φανταστεί οι ερευνητές.

 

 

http://siteseeing.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!