Σε Lego ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Όσοι ενδιαφέρονται να κατανοήσουν πως λειτουργούσε ο αρχαιότερος γνωστός υπολογιστής υπάρχει ένας... διασκεδαστικός τρόπος για να το κάνουν. Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων διατίθεται πλέον σε... lego.

Πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια οι Έλληνες κατασκεύασαν ένα αρχαίο τέχνημα, που πιστεύεται ότι ήταν ένας μηχανικός υπολογιστής και όργανο αστρονομικών παρατηρήσεων.

Ο μηχανισμός, που είναι η αρχαιότερη σωζόμενη διάταξη με γρανάζια έχει προκαλέσει πολλούς προβληματισμούς για τον τρόπο λειτουργίας του.

Οι εταιρείες Small Mammal και Dan Ackerman αποφάσισαν να κάνουν πιο εύκολη και ευχάριστη την εξερεύνησή του. Δημιούργησαν ένα αντίγραφο του μηχανισμού από 1.500 κομμάτια και 110 γρανάζια lego και έφτιαξαν ένα βίντεο στο οποίο εξηγούν το πως λειτουργεί.


Seleo.gr News


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!