Για «κυβερνοπόλεμο» προειδοποιεί το WikiLeaks

Νέο κύμα κυβερνοεπιθέσεων αναμένονται το επόμενο διάστημα ως αντίποινα για τον αποκλεισμό του WikiLeaks, δήλωσε σήμερα μέλος της ομάδας του αμφιλεγόμενου ιστότοπου, ο οποίος προειδοποιεί ότι θα ξεσπάσει «κυβερνοπόλεμος».

Παρότι σήμερα δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές επιθέσεις σε μεγάλους ιστοτόπους, η σουηδική εφημερίδα Aftonbladet αναφέρει ότι ο διαδικτυακός τόπος της σουηδικής κυβέρνησης τέθηκε εκτός λειτουργίας για σύντομο διάστημα στη διάρκεια της νύχτας.

«Άγνωστοι έχουν βάλει στο στόχαστρο κυρίως τις εταιρείες που αποφάσισαν να μην συναλλάσσονται πλέον με το WikiLeaks. Μεταξύ των κυριότερων στόχων είναι το Amazon η MasterCard, η Visa και το PayPal»,δήλωσε στο Radio 4 του BBC ο μηχανικός λογισμικού που αυτοαποκαλείται «Coldblood» (Ψυχρόαιμος).

«Η εκστρατεία [κατά του WikiLeaks] δεν έχει τελειώσει, απ’ ό,τι βλέπω, και προχωρά προς τη λάθος κατεύθυνση. Ολοένα περισσότεροι χρήστες επισκέπτονται τον ιστότοπο και κάνουν λήψη του προαιρετικού εργαλείου που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ξεκινήσει κυβερνοεπιθέσεις», προσέθεσε.

«Προβλέπω ότι όλο αυτό θα εξελιχθεί σε πόλεμο, αλλά όχι στη συμβατική μορφή του. Αυτός είναι ένας πόλεμος δεδομένων. Προσπαθούμε να κρατήσουμε το διαδίκτυο δωρεάν και ανοιχτό σε όλους, όπως ακριβώς ήταν μέχρι σήμερα», τόνισε ο «Ψυχρόαιμος».

naftemporiki.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!