100 δισ. δολάρια «χαμένα στην εκτύπωση»

Η εφαρμογή της τεχνολογίας στην εκτύπωση του νέου 100δόλαρου των ΗΠΑ, περισσότερο δημιούργησε παρά έλυσε προβλήματα, αφού σφάλμα στην εκτύπωση του νέου high-tech 100δόλαρου, ανάγκασε την κυβέρνηση να διακόψει την παραγωγή του και να θέσει σε καραντίνα χαρτονομίσματα, αξίας 100 δισ. δολαρίων.

Το ελαττωματικά χαρτονομίσματα μάλιστα, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν το δέκα τοις εκατό των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Τα εν λόγω χαρτονομίσματα αποθηκεύτηκαν σε γιγαντιαίο θησαυροφυλάκιο, στο Fort Worth του Τέξας και στην Ουάσιγκτον, καθώς ηεταιρεία παραγωγής τους, Federal Reserve προσπαθεί απεγνωσμένα να λύσει το πρόβλημα.

Εν τω μεταξύ, οι εκτυπωτές έχουν αρχίσει την ανατύπωση του παλιού χαρτονομίσματος των 100, χωρίς τα high-tech χαρακτηριστικά ασφαλείας, τα οποία εξακολουθούν να φέρουν την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης του Τζορτζ Μπους, Χανκ Πόλσον, προκειμένου να αποφευχθεί μια κρίση, στις ταμειακές ροές.

Με την περίοδο των διακοπών των εορτών να πλησιάζει, οι αρχές προσπαθούν να βρουν τρόπους, για να κρατήσουν σε υψηλό ρυθμό τη ρευστότητα μετρητών.

“Υπάρχει κάτι δραστικά λανθασμένο εδώ”, δήλωσε πηγή, που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Το νέο υψηλής τεχνολογίας χαρτονόμισμα είχε αρχικά προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2011. Θα ήταν το πρώτο, που θα έφερε την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών του προέδρου Ομπάμα, Timothy Geithner.

Τα χαρτονομίσματα έχουν νέα εξελιγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως μια 3D ταινία, ενώ φέρουν κι ένα μεταβλητού χρωματισμού εικονίδιο.

Τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας - ανακοινώθηκαν με τυμπανοκρουσίες από το Υπουργείο Οικονομικών και όπως ανακοινώθηκε από την Federal Reserve, σχεδιάστηκαν για να “αναχαιτιστούν” οι παραχαράκτες.

Αλλά όπως αποδείχθηκε επί του πρακτέου, αυτά τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας κάνουν τη διαδικασία εκτύπωσης αρκετά πολύπλοκη.

Πηγές από το CNBC υποστήριξαν, ότι στους εκτυπωτές έχουν παραχθεί χαρτονομίσματα αξίας 100 δισ. δολαρίων, τα οποία όμως είναι άχρηστα εξαιτίας προβλήματος στην εκτύπωση.

Μετά την εκτύπωση, οι υπεύθυνοι ανακάλυψαν μια κάθετη τσάκιση, που κατά το άνοιγμα του χαρτονομίσματος, αποκαλύπτει ένα μαύρο κενό στην πρόσοψή του.

Το πρόβλημα στην εκτύπωση δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα όσον αφορά στη διαλογή των “καλών” χαρτονομισμάτων, από τα άχρηστα, κάτι που για να γίνει “με το χέρι” θα πάρει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 20 με 30 χρόνια, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Για το λόγο αυτόν, οι αρμόδιοι προσπαθούν να “εφεύρουν” έναν τρόπο, ώστε να ξεχωρίσουν τα ελαττωματικά χαρτονομίσματα με τη χρήση της τεχνολογίας, ώστε η διαδικασία να μη διαρκέσει πάνω από ένα χρόνο, ενώ είναι άγνωστο το κόστος ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Τα άχρηστα χαρτονομίσματα θα πρέπει – απλά – να καούν. Σε χρήματα αυτό ισοδυναμεί με 120 εκατομμύρια δολάρια, καθώς η κυβέρνηση δαπάνησε 12 σεντς για την παραγωγή καθενός από αυτά, το διπλάσιο δηλαδή από όσο δαπάνησε για την εκτύπωση των προηγούμενων 100δόλαρων

contra.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!